Ma reggel Bajnai Gordonnal kávéztam

2023. október 09. 11:11

Fontos és értékes tanácsokat kaptam Bajnai Gordontól arra nézvést, hogyan kell egy bajban lévő országot biztonságosabb vizekre kormányozni.

2023. október 09. 11:11
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Ma reggel Bajnai Gordonnal kávéztam. Fontos és egyedi tudást jelent, ha valaki az Orbán-rezsim előtti utolsó miniszterelnök volt, egy bizonyított válságkezelő szakember, aki ma a nemzetközi gazdasági élet aktív szereplője. Fiatal politikusként kifejezetten dolgom, hogy minél többet megszerezzek ebből a tudásból. Megtisztelőnek tartom, hogy sokak mellett Bajnai Gordon is időről-időre, amikor éppen itthon tartózkodik, időt szán ezekre a beszélgetésekre. Szerintem ez a normális.

Az viszont nem normális, hogy épp csak letettük a kávéscsészét, máris kipattant a bokorból a kormánypropaganda egyik pribékje, hogy letesztelje rajtunk az egyik divatos összeesküvés-elméletét. Nem a kérdezősködés a baj. Mi mindig is azt gondoltuk, hogy egy politikus állandóan legyen kész a válaszra. Nem is a buta feltételezésekkel van bajom, ezeket cáfoltuk már százszor, megtesszük újra.

Az viszont érdekelne, hogy egy nem sajtónyilvános, nem hivatalos, nem rendszeres privát kávézásról honnan értesül a kormánypropaganda? Pontosan milyen információszerzés útján, milyen megfigyeléssel jutnak el hétfő reggel mikrofonnal-kamerával egy kávézóba, hozzánk? Hihetjük-e a Pegasus-botrány után, a gyanúsan jól sikerült »lesifotók« és »titkos felvételek« után, hogy ezen az egy területen az oknyomozó sajtó etalonjává lett a fideszes propaganda, miközben máskor két tőmondatot se tudnak úgy megírni, hogy azt ne Rogán Antal diktálná?

Mindenesetre szeretnék mindenkit megnyugtatni: fontos és értékes tanácsokat kaptam Bajnai Gordontól arra nézvést, hogyan kell egy bajban lévő országot biztonságosabb vizekre kormányozni. Ha lehetőséget kapunk erre, felkészülten nézünk szembe a problémával. A Mediaworks munkatársainak pedig hadd ajánljak figyelmébe egy nevet: Mészáros Lőrinc. Mintha őt még soha nem sikerült volna meglepniük kandikamerával. Pedig az több kérdést felvet, hogy ő hol szokott dobozos kávét szürcsölgetni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EnergiatakarékasiKároly
2023. október 10. 14:24
"Ma reggel Bajnai Gordonnal kávéztam" A fejletségi szinted alapján csak ő kávézhatott. Te csak kakaót ihattál csöpögés mentes gumi bögréből....
Selamat
2023. október 10. 13:34
"Fontos és értékes tanácsokat kaptam Bajnai Gordontól arra nézvést, hogyan kell egy bajban lévő országot biztonságosabb vizekre kormányozni." Bajnai, aki értékes tanácsokat tud adni... Ez még egy fegyőr szellemi nagyságnak is fájni fog. Édes jó Istenem, mikor két ilyen szellemi óriás összejön, ott csak por és hamu marad utánuk.
jooeee
2023. október 10. 07:48
Pont ilyen hülyére van az országnak szüksége. Még hiányozna egy ilyen barom.
sober
2023. október 10. 07:27
"...hogyan kell egy bajban lévő országot biztonságosabb vizekre kormányozni." az hiányzik csak nekünk Andris! hogy te állj a kormánykerékhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!