Kálomista a Katona-botrányról: aggályos és nem korrekt

2023. november 26. 18:44

A Thália Színház igazgatója szerint problémás és nem annyira elegáns ez a történet.

2023. november 26. 18:44

Ahogy beszámoltunk róla, a DK-párttagok akár 30 százalékkal olcsóbban juthatnak be a közpénzből működő Katona József Színház előadásaira. Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója az origo megkeresésére elképedésének adott hangot.

Ezt is ajánljuk a témában

„A színházak világában ilyesmiről még nem nagyon hallottam. Azt tiszteletben kell tartani, hogy kinek milyen meggyőződése van, ez természetes. De az, hogy egy színház ilyen szinten belemásszon a politikába, nekem új.

A színházba eszembe sem jut bevinni a politikát, és ezt elvárom az összes kollégámtól. Nálunk egyetlen dolog számít: a teljesítmény. Mi a Thália Színházban nem politizálunk, hanem színházat csinálunk”

– jelentette ki a Thália Színház igazgatója. 

Kálomista szerint nem azzal van baj, hogy kedvezményeket biztosítanak, hiszen a nyugdíjasokat, a diákokat és a fogyatékkal élőket a Tháliában is segítik, de a politika térhódítása ebben a tekintetben roppant aggályos és egyáltalán nem elegáns. A Katona József Színház ugyanis éppen annak a Demokratikus Koalíciónak biztosít kedvezményeket, amelyik komoly súllyal van jelen a Fővárosi Közgyűlésben. Márpedig a budapesti testület az egyik fenntartója a Katonának.

„Minimum aggályos, hogy annak adok kedvezményt, aki utána dönt a támogatásomról. Nem hiszem, hogy ez a többi színházzal szemben korrekt lenne.” – hangsúlyozta a színházvezető.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. november 27. 05:33
A mindig határozott, és karakán Kálomista Gábor sem talált szavakat a jelenségre, mert az "aggályosnál" azért ebben a sztoriban sokkal több van!
zsolti123
2023. november 27. 02:41
A NAV-val, a Tisztelet Társaságával, az MTA-val, a MOL-lal, a TEVA és Richter Gedeon Nyrt.- vel, de kapott már kedvezményes ajánlatot a Magyar Ügyvédi Kamara, az Ügyészek Országos Szervezete, vagy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar is (Schadl György 800 milliós védelmi pénze mellett biztosan értékeli a kedvezményeiket). MAZSIHISZ is kap kedvezményeket. ... Bankok közül szoros a viszony az MKB és MHB intézeteivel, de az OTP-t is számos alkalommal megkerestük már. (A bankok is kifejezetten és közismerten szegények és a támogatásukra szorulnak...)" https://www.origo.hu/itthon/20231126-katona-jozsef-szinhaz-magyarazkodas.html
pollip
2023. november 26. 20:07
Úgy tűnik, hogy a Katonának jegyeladási problémái vannak . Ezért bárki jó lesz......
Tommaso
2023. november 26. 19:56
Az ember esze megáll, Rákosit a laposguta kerülgeti a komcsi mennyországban, hogy Orbán nevű utódja mennyivel ravaszabb a PÁRTÁLLAMI DIKTATÚRA kiépitésében, mint ő volt valaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!