Kimaradni a háborúból, nemet mondani a migránsok kötelező elosztására – ezért kell megvédenünk hazánk szuverenitását

2023. november 25. 22:40

Egyre erősebben befolyásolnák a magyar politikát külföldről.

2023. november 25. 22:40
null

Rendkívüli, válságok tépázta időszakban vagyunk, amikor kétszeresen fontos, hogy minden lehetséges eszközzel megvédjük a nemzeti szuverenitást és bővítsük Magyarország mozgásterét – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Zalaegerszegen.

Dömötör Csaba a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő, fiataloknak szervezett fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta:

a biztonságunkat, gazdasági és politikai ügyeket is érinti a szuverenitásunk védelme.

Az ukrajnai háború és következményei, a migráció és a gyermekvédelmi törvény egyaránt témája a nemzeti konzultációról szóló országjárásnak. Az államtitkár azt mondta: a téma biztonsági vonatkozása arról szól, hogy kimaradjunk az ukrajnai háborúból, hogy meg tudjuk védeni a határainkat, hogy Brüsszelből ne tudják az új migrációs csomagot lenyomni a torkunkon, ami kötelező elosztást jelent és új menekülttáborok létrehozását. Gazdasági kérdéseket illetően a politikus arról beszélt, hogy a magyar kormány szeretné fenntartani az extraprofitadókat, a rezsitámogatást, „és harcolunk azért, hogy az egyébként nekünk járó uniós forrásokat minél hamarabb megkapjuk”.

Dömötör Csaba a politikai szuverenitást érintően úgy vélekedett,

egyre erősödő szándék van arra, hogy külföldről megpróbálják befolyásolni a magyar politikát,

egyrészt a választásokat, másrészt egyes közéleti szereplők álláspontját fajsúlyos kérdésekben. Szeretnének ez ellen fellépni, mert a külföldről érkező pénzekért nyilván kérnek valamit cserébe, és az nem fogja szolgálni Magyarország érdekét – mondta.

A nemrég benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomag jóvoltából sokkal szigorúbb büntetésre számíthat a jövőben az, aki külföldről pénzt fogad el és azt kampánycélokra használja – hangsúlyozta az államtitkár. Mint kifejtette: azért kell megerősíteni a szuverenitásunkat, mert ha sikerül a legfontosabb döntéseket saját kézben tartani, akkor az a garancia arra, hogy minél hamarabb visszatérjünk arra az útra, amely 2010-től nagyfokú, ütemes erősödésről szólt.

Meglátása szerint minél hamarabb vége van a háborúnak és minél inkább saját kézben tartjuk a döntéseket, annál hamarabb tudunk visszatalálni erre az útra.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. november 26. 10:35
files32 2023. november 26. 06:59 ..."Orbáncigány majdnem beszart Putler előtt,"... JOBB VOLT FÉLNIE mint megijednie. EZ, és a 12 éves személyes kapcsolatuk eredményeképpen, Putyin talán az egyedüli vezetőként a világ politikusai közül respektálta Orbánt, méghozzá úgy, hogy LENYELTE, HOGY Orbán NEM ÉRTETT VELE EGYET, és Orbán ott folytatta a békére való felszólítással, ahol 2022 februárjában abbahagyta. Naív kísérlet volt? TALÁN, de elég nagyot szólt volna, ha Orbánnak sikerült volna! Így is eredmény, hogy EZUTÁN is szóba állnak vele, szemben a szaporán picsán rúgott percemberke uniós vezetőkkel, és az ellenségnek tartott USA béli LIBERÁLNÁCI csürhével!!!
Gyurcsany-embere
2023. november 26. 10:32
"Egyre erősebben befolyásolnák a magyar politikát külföldről." Mi a helyzet az orosz és kínai gigahitelekkel? Akkora a külföldi befolyás, hogy a teljes kormánypárt lement kutyába és a kínai tiktakot népszerűsítik.
csapláros
2023. november 26. 10:27
Folytatás: Ez LESZ a digitális személyivel is. Majd ha MEGOLDOTTAK lesznek a személyiségvédelmi aggályok, pl. egy hackertámadás esetén a rendszer eleve hamis adatokat ad, mert kódolva van és a kódolást is az AI irányítja, emberi beavatkozás nélkül, ÉS kihalnak a hagyományos személyivel rendelkezők is, (mert addig a két rendszer egymás mellett él) akkor majd életbe léphet a digitális személyi is.
csapláros
2023. november 26. 10:26
Peti 71 2023. november 26. 08:46 ..."digitális személyi és a készpénz fizetés eltörlése,"... mint szuverenitást korlátozó tényező... IGEN, de ez egy a technikai fejlődéssel együtt járó SZÜKSÉGSZERŰSÉG, mint a NAV elektronikus, számlákat regisztráló rendszere! Ezzel a NAV máris nem a mikrovállalkozókat basztatja és esetenként csapja agyon, hanem a VALÓBAN milliós, milliárdos adóeltitkolásokat, adócsalásokat előzi meg, számolja fel! Hasonlóan, önmagában a készpénzfizetés felváltása kártyás, telefonos fizetési LEHETŐSÉGGEL is kényelmesebbé teszi a vásárlást: nem kell sorban állnod, látod, hogy mit üt be a gép, nem kell a bankjegyek mellett fél kiló apróval bajlódnod. Kötelező akkor lesz, ha a többség (!!!) ÖNKÉNT és DALOLVA rájött a kártyás fizetés előnyeire. Folytatás következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!