Schiffer: A Kutyapárt viccpártból a momentumosok menekülőpártja lesz (Videó)

2024. március 12. 14:52

Az ügyvéd szerint „a Momentum már egy olyan színvonalon van, hogy szerinte akik eddig szimpatizáltak, azok is szégyellik.”

2024. március 12. 14:52

Nyitókép: M1 YouTube csatorna

***

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: megírtuk, hogy a magyar kormánnyal szemben álló külföldi erők egy látszólag polarizált, valójában azonban nagyon is koordinált ellenzékben gondolkodnak. Ennek jele volt az is, amikor a hétvégén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két politikusa, Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna lemondott a társelnöki posztról, majd rövid úton visszatáncoltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Schiffer: Én már órákkal ezelőtt borítékoltam volna a végeredményt

Schiffer András ügyvéd is kifejtette véleményétét a Kutyapárt helyzet kapcsán az ATV műsorában. Mint az ügyéd fogalmazott:

Az egész előválasztásosdi szimbóluma annak az összefogásos koalíciónak, amelyik agyonverette magát 2022-ben. A Kutyapárt előtt pedig ugyanaz a dilemma van az előválasztás képében, ami az LMP előtt volt  2012/13-ban Bajnai Gordon képében.”

Schiffer szerint ugyanis „látszik, hogy nem lehet büntetlenül megcsinálni egy tagsággal, hogy évekig kondicionálom arra, hogy tisztán egyedül, majd utána azt mondom, ja mégsem.” Az ügyvéd szerint „ebbe futottak bele Kutya Gergőék”, noha mint Schiffer fogalmazott: ő „már órákkal ezelőtt borítékolta volna a végeredményt.”

Mint Schiffer kifejtette: „a társelnökök maradnak, komolyan ők sem gondolták, hogy lelépnének. És ugye ilyen még a Fideszben, meg a DK-ban sincsen, hogy a pártigazgató megüzeni napközben az úgymond rosszul szavazó tagoknak, hogy akkor ők jobban teszik, hogyha ők jobban teszik, ha otthon maradnak. Ez előrevetítette, hogy az lesz, minden marad a régiben, a Kutyapárt pedig bemegy az előválasztásba, bemegy ebbe az összefogós történetbe, mert ez ezt szimbolizálja.”

És gyakorlatilag a Kutyapárt viccpártból a momentumosok menekülőpártja lesz”

– mutatott rá Schiffer. Mint hozzátette: „a Momentum már egy olyan színvonalon van, hogy szerintem akik eddig szimpatizáltak, azok is szégyellik, és lesz egy ilyen progresszív woke-menekülő párt.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­o­­­k­ ­v­­­á­r­­n­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
elfújta az ellenszél
2024. március 12. 19:39
A Momentum kreténekből állt össze, de ez a Kutyapártban még akár előny is lehet, hogyha sikerül viccnek álcázni a hülyeséget
Turius
2024. március 12. 19:10
Viccpártból viccpárt lett. Akkor mi is változott igazából?
Megtalálta
2024. március 12. 19:07 Szerkesztve
Túl nagyra nőtt a Kutyapárt, és már tétje van annak, ha továbbra sem hajlandóak közösködni a moslékellenzékkel. Így hát most elkezdtek a pártba bevenni bevált aktivista figurákat, és már az előválasztás sem ördögtől való. Az is borítékolható, hogy apránként elkezdenek minden fronton belesimulni az ellenzéki összefogásba, mint anno a Jobbik. Itt egy kis előválasztási részvétel, amott egy koordinált jelöltindítás-jelölt visszaléptetés, még talán közös lista is lesz ebből 2026-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!