Tényleg ráindítanak az összbaloldali jelöltekre? Már szervezi az MSZP a különálló kampányt

2024. április 04. 21:42

Sürget az idő és a szocialisták még mindig nem jutottak dűlőre a Momentummal Erzsébetvárosban. Devosa Gábor MSZP-s képviselő a Mandinernek azt mondta, ők már a saját kampányukra készülnek.

2024. április 04. 21:42
Vizvári Soma

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

„Nem adtunk határidőt a Momentumnak, de attól még egyre sürgetőbb, hogy megegyezzünk, hiszen április 20-án elkezdődik az ajánlásgyűjtés. Mi már arra készülünk, hogy tíz embert indítunk a VII. kerületben és a jelöltjeinkkel már a különböző kampányanyagainkon dolgozunk. Zajlik a fotózás, a szórólapok megtervezése, tehát 

a folyamatok elindulatk, de mindez nyilván visszavonható, ha végül sikerül időben megállapodnunk” 

– nyilatkozta a Mandinernek Devosa Gábor.

Lapunk azért kereste meg az erzsébetvárosi szocialista képviselőt, mert sajtóhírek szerint a Momentum nem hajlandó elfogadni, hogy a baloldali összefogás ismét azokat az MSZP-s jelölteket indítsa el a júniusi önkormanyzati választáson, akik 2019-ben megnyerték a körzetüket. Erre pedig a helyi MSZP úgy reagált, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén pártjuk mind a tíz körzetben saját jelöltet indít.

Devosa leszögezte, a DK-s polgármesterre, Niedermüller Péterre nem szándékoznak ráindítani, azzal kapcsolatban él egy központi megállapodás, melyet messzemenőkig tiszteleben tartanak.

Annak a véleményének azonban hangot adott, hogy Niedermüller Péter jelenlegi polgármesternek lenne feladata abban, hogy időben megállapodás szülessen a jelöltekről. 

„Polgármester úrnak a kerület vezetőjeként kötelessége ebben a dologban elöl járni. Ezeket az egyeztetéseket az újrajelölt polgármesternek kell koordinálnia. Már persze abban az esetben, ha a kerületi ellenzéki többséget meg akarja tartani” – fogalmazott.

Ennek ellenére – mint azt a szocialista képvselőtől megtudtuk – az elmúlt hetekben sem Niedermüller Péterrel, sem pedig a Momentummal nem sikerült leülniük, hogy egyeztethessenek a közös jelöltekről. Ezzel a kapcsolatban az MSZP-s képviselő megjegyezte, nem rajtuk múlt, hogy nem jött össze egy ilyen találkozó sem, hiszen a pártjuk nemrég országos aláírásgyűjtést is szervezett annak érdekében, hogy megyőzzék a többieket, érdemes összefogni.

Ezt is ajánljuk a témában

Kérdésünkre, hogy mi lehet a Momentum baja a helyi szocialista képviselőkkel, Devosa azt válaszolta: „Ténylegesen alátámasztott indoklást mi nem kaptunk.”

„Ez azért egy nagyon meglepő fordulat volt. Nyilvánvalóan egy koalíción belül is vannak olyan kérdések, melyekben nem feltétlenül értünk egyet. De ettől függetlenül mi folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a kerület érdekében ez a koalíció működőképes legyen” – fejtette ki képviselő.

Levélben kerestük az erzsébetvárosi Momentumot, hogy megtudjuk, mi a kifogásuk szocialista szövetségesiekkel szemben, de cikkünk elkészültéig nem reagáltak. Amint választ kapunk, írásunkat frissítjük.

Józsefvárosban is kiszorítanák az MSZP-s képviselőket

Az Index néhány napja arról számolt be, a szocialisták a 2019-ben elnyert két egyéni körzetüket a koalíciós egyeztetések során nem tudták megvédeni. A kerületet függetlenként vezető Pikó András szerint megváltozott a helyzet, és egy sporthasonlattal szólva úgy fogalmazott, a győzelem érdekében tudni kell félidőben cserélni. Az Index szerint Pikó a kampányában nagyban támaszkodna a Szikra Mozgalomra és a C8 civil szervezetre is, cserébe néhány körzetet nekik ígért. Amennyiben nem születik megállapodás április 20-áig, a szocialisták a Józsefvárosban is ráindulnak a baloldali összefogás jelöltjeire.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­n­­y­­­o­k­­ ­v­­­á­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
moricka13-3
2024. április 18. 05:33
MSZP és Momentum Elvtársak, szőrmadzag az egész, csak húzzátok a koncot a jól bevált lenini úton, egyenesen a semmibe!
o1gpedofil-2
2024. április 05. 08:12 Szerkesztve
Mi tortent? A cseledseg rajott, hogy Magyarrol lapitani kell? Szoptok, ciganyok!
survivor
2024. április 04. 23:40
-- 2% Na bummmm....😀
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!