Térképen és videón mutatjuk az ukrán front jelenlegi állását!

2024. április 23. 17:15

Vukics Ferenc alezredes szerint az „ukrán összeomlás” kifejezés egyre gyakrabban jelenik meg a nyugati mainstream médiában.

2024. április 23. 17:15

Nyitókép: MTI/AP/Roman Csop

A Specialista legújabb adásában Vukics Ferenc alezredes próbált válaszokat találni az orosz-ukrán konfliktus jelenlegi legfontosabb kérdéseire. A műsorban többek között szóba került a NATO háborúban való szerepvállalása, amelynek kapcsán Vukics elmondta: a nyugati szakértők egy jelentős része már elkezdett azon gondolkodni, hogy mi lesz akkor, ha az ukrán erők összeomlanak. 

Az összeomlás szó eddig nem jelent meg a nyugati mainstream médiában, 

most pedig az látható, hogy egyre többen és egyre erőteljesebben kritizálják a jelenlegi folyamatokat – fogalmazott a szakértő. Vukics Ferenc megemlítette az Egyesült Államok egyik vezető katonai teoretikusát, Edward Luttwakot is, aki szerint mindenképpen NATO-csapatoknak kell bevonulnia Ukrajnába annak érdekében, hogy elkerüljék a teljes összeomlást. Vukics úgy látja: Luttwak nincs egyedül a véleményével, de akadnak szép számmal olyan hangok is, amelyek szerint az a megoldás, 

ha a NATO megszakítja minden kapcsolatát a megtámadott országgal. 

Ez utóbbi elképzelés egyik fő hangadója John Mearsheimer amerikai politológus, aki úgy gondolja: a NATO semlegességével Oroszország biztonságban érezné magát, ezért nem jelentene további veszélyeket a nyugati világra.

„Az atomfegyverek semmit sem érnek” 

Az atomfegyverek lehetséges bevetéséről és a nukleáris háború kirobbanásának veszélyéről Vukics Ferenc szintén Luttwakot idézve elmondta: ezek az apokaliptikus fegyverek „valójában semmit sem érnek”, 

a nukleáris elrettentés időszaka véget ért.”

Vukics Ferenc szerint az állítást mi sem bizonyítja jobban, hogy Oroszország a nukleáris fenyegetettség mellett is „simán” megtámadta Ukrajnát. „Az atomfegyvereknek olyan pusztító erejük van, hogy alkalmatlanok arra, hogy valódi fenyegetettséget jelentsenek” – fogalmazott az alezredes.

A Patrióta teljes adását alább tekinthetik meg, a front jelenlegi állása 1:50-től látható térképen:

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­y­­o­­k­­ ­­­v­­á­­r­­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
hivataltaszilo
2024. április 23. 20:19
Be kell sorozni a sáskákat, egész Európából. Legyen végre valami hasznuk!
templar62
2024. április 23. 18:54
" igyál , kocints , Huntól ne tarts , hajója nincs ..." Arany János : Keveháza
2024. április 23. 18:21 Szerkesztve
Na végre. A front négy áttörési pontját azóta várom már, hogy megtörtént. Nos most értem a végére és végre egy világos gondolkodó és stratégiai elemző kerül elő itt a Mandineren. Jó látni, hogy ilyen katonai szakértőnk is van, bár néhány tekintetben nem osztom a nézetét. Leginkább a NATO túl finom elítélése terén. Naivitás azt hinni, hogy ha a NATO lehúzta az ukrán bugyit és tanácsadói bele is nyultak jó mélyen, nem fog majd közösülni vele. A szó legszarosabb értelmében. Az Orbán svéd-finn bevonódást lehetővé tevő, kisgömböc politikai prostitúciós húzását meg sem említette. Csak az északi államok friss beavatkozói erőit taglalta érintőlegesen. Azután meg az európai erők spanyol-francia-német-angol beavatkozásáról elfelejtette megemlíteni, hogy az már maga a III. világháború része. (Szóval Lukics úr akinek ennyi meglátása van, jó lenne, ha nyiltabban beszélne)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!