Orbánozás, „mindenszarozás”, egybites kampánymondások – Cseh Katalin, kedves, tényleg ennyi lenne az egész? (VIDEÓ)

2024. január 13. 05:38

Ezért kár volt bemenni a stúdióba.

2024. január 13. 05:38
null
Kacsoh Dániel

Kezdjük egy aligha meglepő coming out-tal: nem vagyok Momentum-szavazó.

Már a budapesti olimpiának keresztbe fekvő aláírásgyűjtés sem volt szimpatikus, túlságosan erősen idézte a kilencvenes-kétezres évek szinte mindent ekéző és kritizáló, mindenen fanyalgó liberális közbeszédét, mégis, a relatíve új arcokkal operáló fiatalos mozgalomban volt valami poszt-LMP-s sárm, mondván, ez az új ellenzék, szemben a kudarcos gyurcsányi korszak leszerepelt mamelukjaival.

Formálódott ráadásul körülöttük némi szakértői bázis, amit azonban telibe kapott a pártelnök napelemes hasonlata és egyéb balesetek.

Kiderült, a lilák korszakváltó ígérete hamis, legkésőbb akkor, amikor vígan összeálltak a korábban a fenébe elküldött Gyurcsány Ferenccel és persze mindenki mással. Utolsó önálló sikerük az volt, amikor 2019-ben két mandátumot szereztek a Magyarországnak járó 21-ből az Európai Parlamentben. Így

Cseh Katalin és Donáth Anna mémesült örömmámorban cuccolhattak ki Brüsszelbe, ahol igen gyorsan betagozódtak az újliberális mainstreambe, s kezdték hamar begyűjteni a gratulációkat a magyar ügyek gáncsolásáért, meg persze Orbán Viktor szapulásáért.

Kapcsolódó vélemény

null

Fekete-Győr András

Csakorszag

Idézőjel

Volt egy nagy belső konfliktusa a Momentumnak, ami személyek körül történt. Interjú.

Mint cseppben a tenger mutatta meg a Momentum intellektuális állapotát a láthatóan a műsor témáiból felkészületlen, kissé hebrencs és hisztérikus Cseh Katalin produkciója a minap az ATV-ben. Némi orbánozás, mindenszarozás, egybites kampánymondások – ennyi. Ez az alternatív ajánlat, egy gazdasági nehézségekkel terhelt év után magára találó, ismét pozitív kilátásokkal szembesülő magyar társadalomnak. Ezért kár volt bemenni a stúdióba!

A beszélgetés során szóba került a június önkormányzati választás, az ellenzéki felkészülés, illetve külön a budapesti helyezkedés. Érdekes egybeesés, hogy miközben Cseh Katalin az MSZP-s Korózs Lajossal közösen szálltak bele azon egykori szövetségeseikbe, különösen is a lényegében leárulózott LMP-s Ungár Péterbe, akik nem Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét favorizálják, sőt, egyáltalán megkérdőjelezik a „politikai nagyvad” teljesítményét, nos, ezzel szinte egy időben jelentette be a Momentum: Pesterzsébeten az LMP és a DK után ők is polgármester-jelöltet állítanak.

Ez ám a következetesség!

Napról napra közeleg az EP- és az önkormányzati választás, s láthatóan az ellenzék több darabban van, mint valaha, ráadásul a támogatottságuk még együtt sem elégséges ahhoz, hogy csak picit is megszorongassák a Fidesz-KDNP-t. 

Tegyük hozzá: Budapesten és néhány nagyvárosban ettől még megőrizhetik a vezető pozícióikat, de eközben ezer meg ezer ellentét, akár személyes sérelem és nézetkülönbség szabdalja az Orbán-fóbiások wishen rendelt szivárványkoalícióját.

A Momentum beleállt a DK-ba, majd mégis együttműködnek. Az LMP a konstruktív ellenzékiség pózát vette fel – lassan a többiek szóba sem állnak vele, Gyurcsányék már fideszesként tekintenek Ungárékra. A legújabb mérések szerint a közös EP-listáért lobbizó MSZP, a szintén önálló főpolgármester-jelöltet állító, különutas Jobbik vagy a szinte nem is létező Párbeszéd csak álmodozhat az EP-mandátumról, miközben a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt igencsak kezd feljönni.

Öt közvélemény-kutató intézet épp csütörtökön ismertette legújabb számait, kikutatva, hogy is áll most a hazai politikai mezőny.

Nos, a 2023-as válságjelenségek és egyre tornyosuló problémák, illetve a bizonytalan nemzetközi környezet, a Brüsszellel és Brüsszelben folytatott viták dacára a paletta nagyjából ugyanúgy néz ki, mint tavaly áprilisban, az újabb földcsuszamlásszerű fideszes kétharmad idején.

Ezt is ajánljuk a témában

Kedves ellenzék, lehet itt tovább orbánozni, de nagyon úgy néz ki, hogy a hiba az Önök készülékében van! Ahogy szokták mondani, innen szép nyerni!

(Nyitókép: képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2024. február 07. 00:22
Nyakonfosó nő totál túlmozgásos. Piszkosul megy az agitprop, valóság árokba temetve.
cicologus
2024. január 14. 22:46
a közönségének erre van igénye.mást nem tud felfogni.megtalálták egymást. úrvacsorát is foodorán rendelnek
dios1968
2024. január 14. 14:10
Agyatlan szar
dryanwolf
2024. január 13. 21:37
"Már a budapesti olimpiának keresztbe fekvő aláírásgyűjtés sem volt szimpatikus..." A - Kiskancsó, tényleg? B - Ennyi lenne az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!