Klik: A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt

2016. február 17. 20:02

Félrevezeti a közvéleményt A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István, amikor nyomásgyakorlásnak tünteti fel, hogy vizsgálódik nála a fenntartó szervezet.

2016. február 17. 20:02

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt.

A Klik szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította az igazgató „vádjait”. Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója, Pukli István tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án. A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz – fogalmaztak.

Kitértek arra is, hogy Magyarországon mindenkinek joga van a gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz, a zuglói iskola tanárai is olyan demonstráción vesznek részt, amilyenen akarnak. Ez azonban álláspontjuk szerint nem jelenti, hogy ezt a gyermekek, a tanítás és a munkavégzés kárára tehetik. 

A politikai demonstrációkon való részvétel a gyermekek tanítását semmiben nem befolyásolhatja – zárul a Klik közleménye. 

Kedden az Index arról számolt be, hogy a civil közoktatási platform aznapi alakuló ülésén Pukli István újságíróknak felolvasta a Klik levelét, amely szerint a tankerületi vezető vizsgálatot indított a február 3-án elmaradt tanórák ügyében, és „óriási mennyiségű” dokumentum összegyűjtését kérte tőle párórás határidővel.

Szerdán az LMP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt arra szólította fel a kormányt, hogy ne zaklassák a február 3-i miskolci pedagógusdemonstráción résztvevő tanárokat.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. február 18. 10:56
Megy a primitív, megvezethető birkák kábítása és nekiugrasztása a pedagógustársadalomnak. Ebből orbán falkája nem fog jól kijönni - az szinte biztos!
Kanóc
2016. február 18. 10:09
"Pukli kalandjai" - ifjúsági mesesorozat
balbako_
2016. február 18. 07:35
A munkáltató kötelessége, hogy a munkavállaló munkáját ellenőrizze, ne tűrjön igazolatlan munkaidő csökkentést.
csuka
2016. február 18. 06:56
"Most biztos a fideszhívek el fognak élvezni a gyönyörtől ... visszajöttek a komcsi idők ... :D" ----- Hajnali kettőkor jön a fekete autó vagy a Welsz-mobil. Aztán már csak betonozni kell. Fel, fel ti rabjai a ... CSAK A FIDESZ/DSZ HAZAÁRULÓ ÜGYNÖK MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!