LMP: A kormány korlátozta a sztrájkjogot, ezért van polgári engedetlenség

2016. március 30. 13:16

Az LMP szerint a kormányt terheli a felelősség a pedagógusok polgári engedetlenségéért, a sztrájkjog korlátozása miatt ugyanis nem maradt más eszközük. A kormányzat csak látszatintézkedéseket tesz és a köznevelési kerekasztal sem hozott semmi eredményt két hónap alatt – mondta Ikotity István a párt képviselője.

2016. március 30. 13:16

Az LMP szerint kizárólag a kormányt terheli a felelősség a pedagógusok polgári engedetlenségéért, az ellenzéki párt ugyanis úgy látja: a sztrájkjoguktól megfosztott munkavállalóknak ez az egyetlen eszköze arra, hogy hangot adjanak véleményüknek. 

Ikotity István országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján pártja támogatásáról biztosította a tiltakozókat, hangsúlyozva: semmilyen retorzió nem érheti őket. A kormány csak az erő eszközéből ért – fogalmazott, azt követelve: a kabinet ne fenyegesse a munkavállalókat. 

Valódi egyeztetést sürgetett, mert szerinte a kormányzat csupán látszatintézkedéseket tesz, és semmibe veszi a köznevelési kerekasztalt is. Utóbbiról kijelentette: kéthónapos munkája semmilyen érdemi eredményt nem hozott. Emlékeztetett pártja aláírásgyűjtésére annak érdekében, hogy az iskolák fenntartása ismét az önkormányzatokhoz kerüljön. Azt mondta: a fővárosi kerületekben és a megyei jogú városokban is támogatják kezdeményezésüket. 

A Tanítanék mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója hirdetett szerda reggelre, egyórás időtartamra polgári engedetlenséget, azt kérve, hogy a részt vevő pedagógusok és a velük szimpatizálók iskolák előtt nyilvánítsák ki, mindenképpen változást szeretnének a közoktatásban szeptembertől.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apanna
2016. március 30. 20:28
Fiamékat az igazgató szórakoztatta, ritka szar verseket olvasott fel nekik (diákok mondták).. Hogy Puklit idézzem: “Vagy az lesz, amit mi akarunk, vagy folyamatosan nyomást gyakorlunk a hatalomra” Nem akar a gyerek több ritka szar verset hallgatni a diritől......
kjkj945
2016. március 30. 16:12
lump http://szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/3750-ismet-aktualis-a-sztrajkjog akkor ez mi?
pemete jakab
2016. március 30. 16:02
"LMP: A kormány korlátozta a sztrájkjogot, ezért van polgári engedetlenség" A kormány mindent korlátoz, ami őt korlátozná. Így aztán ilyen korlátolt társasággal szemben át kell lépni a korlátokat.
lutra
2016. március 30. 15:37
Hazugság, a 2006-os és 2009-es tanársztrájkok idején is felügyeletet kellett biztosítani a gyerekeknek a sztrájk ideje alatt. Érdekes, akkor nem volt ezzel gond... Persze ha a szadeszmaszop kormány elleni tiltakozásokba vonták volna be a gyerekeket, akkor a Fidesz azonnal zsidógyűlölő-antiszemita-náci-fasiszta lett volna, ezeknek ma viszont mindent szabad. Undorító a bolsevik gyökerű baloldalunk, az ő érdemük, ha a Fidesz még 20 évig fog kormányozni, és nem a Fidesz eredménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!