Az iskolák kapuin belül zajlik a két órás pedagógussztrájk

2016. április 15. 09:07

Két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a tanárok pénteken reggel nyolc és tíz óra között. A pedagógusok ez idő alatt nem tanítanak, ugyanakkor nem is vonulnak az utcára. Az iskola falai között tiltakoznak, „Kockás Köröket” alakítanak, hogy megtárgyalják, hogyan küzdjenek tovább céljaikért.

2016. április 15. 09:07

Pénteken reggel nyolckor megkezdődött a tanárok két órás figyelmeztető sztrájkja. Ez idő alatt a pedagógusok nem tanítanak, de a a diákok az iskolában vannak, felügyeletük biztosított.

A tanárok ez alkalommal nem vonulnak az utcára. Ahogy Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke korábban leszögezte: ez a pénteki esemény nem polgári engedetlenség, hanem sztrájk, amelynek helye maga a munkahely, vagyis az iskola. 

Több iskolánál azonban, így a Pukli István vezette Teleki Blanka Gimnázium előtt is szolidaritási tüntetés zajlik, több iskolánál a szülők szerveztek tiltakozó akciókat.

Az akciót támogatja a PDSZ és a Tanítanék Mozgalom is. Utóbbi arra kérte csütörtökön a pedagógusokat, hogy a két órás sztrájk alatt alakítsanak „Kockás Köröket”, azaz azok, akik részt vesznek a tiltakozásban üljenek össze és tárgyalják meg, hogyan küzdjenek tovább céljaikért. Nézzék át a 12+2 pontos követeléslistát és válasszák ki azt a hármat, mely legfontosabb számukra, ezt küldjék el a mozgalomnak.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. április 15. 16:33
''Kapun belül'' mert így nem lehet ellenőrizni hányan vettek részt!! Jó!!!!!!!
vendelin
2016. április 15. 13:23
A közelmúltban, még az Orbán "rezsim" előtt történ ez-az a magyar köznevelésben: százával zártak be kistelepülések iskolái; falvak és községek adósodtak el az iskoláik fenntartása miatt; folyamatosan ment a panszkodás, hogy a sokféle tankönyv használata lehetetlenné teszi az egységes követelményrendszert; 20%-ra csökkent a kettes szintje a középfokú érettségiken; rendszeres sajtóhíreket lehetett olvasni iskolai erőszakról; a gyerekek jogai eltűntették a kötelességeket; nagyságrendekkel kisebb volt a tanárok fizetése; nem volt sem ingyenes tankönyv, sem ingyenes gyerekétkezés. Volt sztrájk?
Vezetéknév Utónév
2016. április 15. 12:22
Hajrá!
Szvidrigajlov
2016. április 15. 12:11
Baj van velem. Mert valójában ezeken a kockás fülű nyulakon röhögni kellene. De nekem nem megy, mert én undorodom. Annyira, hogy helyenként fáj. Nyitom az indexet, mit ír...? Hogy meg vannak félemlítve...! Jaj, be ne szarjak...! Nem inkább arról van szó, hogy mindenki leszarja, hogy kevesebb munkáért több pénzre hajtanak, pártpolitikai okokból felajzott tízek...és a jobb érzésű tanárok ezrei felfogták, hogy van ami megy, van ami meg nem megy át a "zembereken". Az, hogy ki nem tárgyal, már kabaréba illik. Hogy ki mikor sztrájkol, az is. Hogy tegnap Gallóné bejelentette, hogy álljon le az élet 5 percig...Mit gondol ez a hülye picsa, majd a melósok a szalagnál selejtet gyártanak a kedvéért, hátha kibasszák őket az állásukból a multik? Vagy a tecsó pénzáros öt percig nem üti a gépet mert szolidáris az ismeretlen okból és célért sztrájkoló ismeretlen pedagógussal, aki egyébként a gyerekét úgy küldi haza az iskolából, hogy még szegény tecsó pénztárosnak kell otthon a 12-13-14. munkaórájában írni olvasni tanítani a kölköt? Undorodom. De tényleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!