Az FBI vizsgálta volna a Clinton Alapítványt, az igazságügyi minisztérium nem

2016. augusztus 12. 15:38

A CNN cikke szerint volt egy találkozó az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium képviselői között, mikor arról tárgyaltak, hogy indítsanak-e nyomozást a Clinton Alapítvánnyal kapcsolatban. Az FBI nyomozott volna az ügyben, a minisztérium azonban már korábban megvizsgálta és elvetette ennek lehetőségét, mivel szerintük nem voltak megalapozottak az állítások. Egy lap viszont most arról ír, hogy van folyamatban nyomozás az alapítvány ellen.

2016. augusztus 12. 15:38

Az amerikai igazságügyi minisztérium megtagadta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérését, hogy vizsgálatot indítson a Clinton Alapítvány vitatott ügyeiben – jelentette pénteken a CNN hírtelevízió. Három különböző FBI-iroda is úgy gondolta, hogy az FBI-nak vizsgálatot kéne indítania azzal kapcsolatban, hogy mennyire fonódott össze a Clinton Alapítvány és a külügyminisztérium tevékenysége Hillary Clinton minisztersége alatt. A CNN szerint az igazságügyi minisztérium azonban már 2015-ben vizsgálta, hogy kellene-e vizsgálnia a Clinton Alapítványt, azt követően, hogy megjelent a Clinton Cash című könyv. A minisztérium azonban nem találta megalapozottnak a vádakat, ezért nem is kezdett vizsgálatot, majd később az FBI képviselőinek is hasonló jellegű választ adtak.

A CNN oknyomozó riportere, Drew Griffin közben kiderítette azt is: előfordult, hogy Hillary Clinton külügyminisztériumi kabinetfőnöke, Cheryl Mills intézte a magánalapítvány ügyeit. „Ez ugyan nem törvénytelen, de nem is tiszteséges” – szögezte le a riporter a televízióban, miután a Clinton-kampánystáb közleményben jelezte, hogy semmiféle törvénytelenség nem történt, Mills a szabadidejében vett részt az alapítvány munkájában. A republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump le is csapta a magas labdát. Azt mondta, hogy a politikusok, mint Clintonék is, a közhivatalt a saját gazdagodásukra használják fel.

A Daily Caller nevű konzervatív lap viszont arról ír, hogy több FBI-nyomozás is folyik a Clinton Alapítvány feltételezett korrupciós ügyeivel kapcsolatban. Az ügyet Preet Bharara, New York déli körzetének ügyésze viszi a lap szerint.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2016. augusztus 14. 09:54
A Hillary Clinton maffia csak olyan mint annak idején a Római Birodalom szenátorai voltak. Egyenlőbbek az egyenlőbbnél. De jogot formálnak az egész világ uralomra.
felcsúti
2016. augusztus 13. 13:26
Mindjárt jön vakhangya8 és elmondja hogy hólyeség, összeesküvés elmélet a háttárhatalom. Gyíkemberek viszont tényleg vannak, csak rá kell nézni erre a nőnek látszó tárgyra!
Mich
2016. augusztus 13. 02:00
Ki kell vizsgálni az Obama-Clinton-Sors Maffiát! Ez nem lehet vitás egy demokráciában.
Sipi2
2016. augusztus 12. 22:08
Egészen biztos, hogy Magyarországon is vannak problémák, de hogy ilyen emberek, mint Clintonék kritizáljanak minket meg aggódjanak a demokráciánk helyzete miatt, arra én nem tartok igényt és nem is vagyok rá kíváncsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!