Iszlamistákat bombáztak az amerikaiak Szíriában

2020. október 23. 13:46

Az al-Kaida vezetője elleni amerikai légicsapásban meghalt tizenhét dzsihadista Idlíb közelében.

2020. október 23. 13:46
null

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik vezetője elleni amerikai légicsapásban meghalt tizenhét dzsihadista fegyveres Szíria északnyugati részén – számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A londoni székhelyű szervezet szerint öt külföldi is életét vesztette, akiknek azonban nem tudni a nemzetiségét.

Az amerikai erők Középső Parancsnokságának (Centcom) szóvivője, Beth Riordan közleményében azt írta, hogy a szíriai al-Kaida magas rangú tisztviselőinek egy csoportja gyűlt össze Idlíb közelében. „Az al-Kaida vezetők megsemmisítése Szíriában csökkenti a terrorszervezet képességét az amerikai állampolgárokat, a partnereket és az ártatlan civileket fenyegető támadások megtervezésére és végrehajtására” – tette hozzá, ám nem tett említést a halottak számáról.  

„A dzsihadistákat egy tanyán felállított sártorba, vacsorára hívták meg. A meghívottak között voltak olyanok is, akik a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szervezettel rivális, a Húrasz ed-Din nevű szélsőséges szervezethez álltak közel” – mondta az OSDH igazgatója Rámi Abdel-Rahmán.

Az OSDH egy, a szíriai polgárháború eseményeit helyi aktivistahálózat útján nyomon követő emigráns szervezet. Információik szerint a dzsihadistákat drónokkal vették célba Szalkin régió Dzsakara településén. Tizenheten meghaltak, köztük tizenegy szélsőséges parancsnok. Idlíb a szíriai felkelők egyik utolsó bástyája, amelyet a HTS szervezet tart ellenőrzése alatt, a térségben ugyanakkor aktívak más dzsihadista csoportok is.

(Forrás: MTI)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 23. 20:44
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
Bukik a Zorbán
2020. október 23. 18:59
"2035: Franciaország: belföldi hírek: Iszlamistákat bombáztak Párizsban." 2040: Párizs, Európai Iszlám Kalifátus: belföldi hírek: A Num-asz-Badr különítmény felszámolta a hitetlen kutyák utolsó párizsi állásait is. Az elfogott hiteleneket lefejezték.
civis72
2020. október 23. 18:07
aztá meg ott sírnak a bociszemúek a déli határon
Eden77
2020. október 23. 15:43
2035: Franciaország: belföldi hírek: Iszlamistákat bombáztak Párizsban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!