Szociáldarwinizmus és áldozathibáztatás: a svéd nők hibásak, a bevándorlók születetten ostobák

2021. március 22. 16:14

A nők hibája, hogy bevándorlók vezetik a nemi erőszakolók listáját – állítja a Svéd Bűnmegelőzési Tanács.

2021. március 22. 16:14
null

Egy március 4-én közzétett hivatalos kutatás tényszerűen megállapítja: a nemi bűncselekményekben a bevándorló hátterű fiatal férfiak szemmel láthatóan felülreprezentáltak. A hivatalos okmány az okokat nem firtatja, de számos kutatás kísérletet tesz erre, és meglehetősen meredek következtetéseket vonnak le pro és kontra. Az egyik szakember szerint a svéd nők a hibásak azért, mert megerőszakolják őket. Egy másik kutatás pedig azon elmélkedik, hogy a bevándorlók születéskori „alacsony átlagos intelligenciaszintje” teszi őket hajlamossá az erőszakos cselekedetekre.

A svéd Bűnmegelőzési Tanács szerint a svéd nők okolhatók amiatt, hogy az afrikai és közel-keleti bevándorlók erősen felül vannak reprezentálva a nemi erőszakot elkövetők között. A Tanács szerint erre az egyetlen magyarázat, hogy a svéd nők jóval gyakrabban jelentik fel a bevándorlókat, mint a svéd férfiakat – számol be róla egy svéd lap.

„Előfordulhat, hogy hajlamosabb valaki beszámolni valamiről, aminek ki volt téve, ha a bűncselekményt olyan ember követte el, akit inkább idegennek érez magától, és aki alacsony társadalmi státusszal rendelkezik” – állítja Holmberg nyilatkozatában.

A március elején kijött, átfogó kutatás eredményei azt mutatták, hogy az elítélt nemi erőszakoskodók csaknem fele külföldön született, és mintegy 60 százaléka bevándorlói háttérrel rendelkezett Svédországban. A kutatók ugyanakkor nem tudják – illetve nem akarják – megválaszolni, hogy mi okozza az erős túlreprezentációt.

Most további kutatásokra van szükség annak kiderítéséhez, hogy mi okozhatja ezt a túlreprezentációt” – mondta Ardavan Khoshnood, a tanulmány vezető szerzője a svéd Expressen újságnak.

„Az is elképzelhető, hogy a bevándorlók azért követnek el több erőszakot, mert olyan kultúrából származnak, ahol a nők nem úgy viselkednek, mint a svéd nők. Nem szabad például bulizniuk és alkoholt fogyasztaniuk, így néhány fiú ezt úgy értelmezheti, hogy a lányok, akik ezt csinálják, már igent is mondtak a szexre” – mondja Stina Holmberg.

Svédországban újabban vezető kutatók biológiai tényezőket is figyelemben vesznek. 

Egy 2010-ben végzett, közel 50 000 férfit vizsgáló svéd tanulmány kimutatta, hogy az alacsony intelligenciájú férfiak nagyobb valószínűséggel követnek el bűncselekményeket, és gyakrabban kerülnek börtönbe, mint a normál és magas értelmi szintű férfiak.

A kutatási eredmények kulcsfontosságúak lehetnek annak megértésében, hogy a szomáliak és az irakiak miért követnek el oly sok súlyos bűncselekményt, mint amilyen például a nemi erőszak.

A Huvudstadsbladet most publikált cikke kimutatta, hogy

az iraki bevándorlók 52,6-szor hajlamosabbak a nemi erőszakra, mint egy átlagos finn ember. A szomáliak, Finnország egyik legnagyobb bevándorló csoportja nem sokkal az irakiak után szerepel a statisztikában.

Finnországban az átlagos intelligenciaszint 102 IQ pont, ami a finneket a világ egyik legintelligensebb populációjává teszi. Az irakiakkal és a szomáliakkal azonban ez nem így van: a szomáliak átlagos IQ-szintje 68, ami „nagy kockázatot jelentő csoportot” jelent erőszakos bűncselekmények elkövetésénél „függetlenül attól, hogy milyen intézkedéseket hoznak úgynevezett asszimiláció formájában és milyen mértékben sürgetik az állam által bevezetett integrációs programokat”.

Fotó: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. március 24. 14:38
" a szomáliak átlagos IQ-szintje 68, " --- lesz ebből blmezés. Akkor ezek szerint még sem csak az atomfizikusok jönnek el Szomáliából.
bölcsbagoly
2021. március 23. 21:54
No meg, ahol prosti lehetsz, de a klienset büntetik!
fogas paduc
2021. március 23. 16:27
Akkor most a svéd férfiaknak kellene több nőt megerőszakolni, hogy javuljon az arány? Vagy, esetleg a svéd nők erőszakolják meg a férfiakat.
masikhozzaszolo
2021. március 23. 09:30
Én úgy gondolom, a svédeknél van női kvóta. A vezetői testületekben. Tehát van befolyásuk, jó nagy. Ez a befolyás érvényesül például abban, hogy behívják a svédek a migránsokat, hogy legyen valaki, aki erőszakoskodik velük, megerőszakolja őket. És a terv működik. Most meg kimutatja a statisztika, hogy ez sikeres. Más demokráciában is úgy van, hogy a többség, a nagyobb befolyás dönt. A nem többség meg szív. Aztán ez változik, esetleg cserélődik. Lásd Budapest, Pécs, Miskolc, Ózd, Eger, Hódmezővásárhely. Hogy a kisebbség nem akarja a megerőszakolást? Hát, ez a demokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!