Orbán Viktor az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt

2022. március 04. 17:43

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Margarítisz Szkínászt, a téma az ukrajnai háború volt.

2022. március 04. 17:43
null

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Margarítisz Szkínászt, az Európai Bizottság alelnökét péntek délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A megbeszélés témája az ukrajnai háború és az annak nyomán kialakult humanitárius válsághelyzet volt.

Elsőrendű célként nevezték meg a béke mielőbbi megteremtését Ukrajnában, valamint azt, hogy az ezt célzó erőfeszítések során az Európai Unió mindvégig egységesen lépjen fel.

Az uniós biztos elismerően szólt a magyar hatóságok, a civil szervezetek és a magyar állampolgárok segítőkészségéről, amit az ukrajnai menekültek irányába tanúsítanak, és amit a határon tett látogatásán személyesen is megtapasztalt. Ígéretet tett arra, hogy az Európai Unió támogatni fogja ezeket az erőfeszítéseket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. március 04. 21:02
Az EU egy szeméthegy!
bagira
2022. március 04. 19:11
Selamat.... Brüsszel magát elárulta a befogadással kapcsolatban . Magyarország ha csürhe betolakodókat befogadná ugyan úgy járna mint az ukrán menekültekkel . Egy fillért nem adnának támogatást , magyarok nyakára telepítenék a kiválogatott semmire se alkalmas terrorista élősködőket . Brüsszel felől Ukrán menekültek támogatása intő példa
bagira
2022. március 04. 18:34
Küldjetek pénzt , jahh már elloptátok. Brüsszel kirekesztő rasszista kettős mércét alkalmaz a keleti blokk menekültjeit nem támogatja , de a betolakodó megszálló nyakazó élősködőknek több emberi jogot támogatást adnak , mint a dolgos keleti blokknak .
Ízisz
2022. március 04. 18:30
Arról hogy pénzt küldjenek az igazi menekülteknek, majd szavazni fognak, hogy szavazzanak e arról, hogy küldjenek e pénzt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!