Milliárdos magyar bevételek Kínából

2010. augusztus 26. 08:30

Nem csak botrányokról hallani, amikor a sanghaji világkiállításról van szó: egy magyar vízipari formáció három-öt év alatt 100 millió eurós bevételre tehet szert a kínai piacból. A stratégiai együttműködési megállapodást a magyar pavilonban írják alá.

2010. augusztus 26. 08:30

Stratégiai együttműködési megállapodást köthet jövő héten a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjában a Kínai Városi Vízügyi Szövetség azokkal a magyar cégekkel, akik a Magyar Vízipari Klaszterbe tömörültek. Az első egy-két ütemben 50-70 millió eurós bevételük lehet belőle, három-öt év alatt százmillió. A megállapodás lényege, hogy a magyar cégek tartós és költséghatékony javaslatokat adnak kínai társaiknak - olcsóbban, mint a nyugati cégek. Leginkább a vízmegtakarítás, a csőhálózat-rekonstrukció és optimalizáció, a hidraulikus modellezés és a vízminőség-védelem területén működnének együtt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. augusztus 26. 10:36
Azért én egy cseppet sem bánnám ha elárulnák mi(ki) az a klaszter. Jogi személy? Netán egy gittegylet? Mire jogosult? Kik a tagjai? Mik a forrásai? Szándéknyilatkozat aláírásán túl mire képes? Mert ami a cikkből beazonosítható az csak egy felfújt önfényezés. A lényeg nem derült ki.
kispufi
2010. augusztus 26. 09:38
csak a címet olvasva már azt hittem, drágajó bulgárúr könyvének van ilyen nemzetgazdaságilag is jelentős hatása...
trust
2010. augusztus 26. 08:50
"A klaszter olyan cégek gazdasági hálózata, amelyek ugyanabban az ágazatban (előállítók, szállítók, kutatók, szolgáltatók) dolgoznak" Vigyázni, nehogy az ország vízkészlete kerüljön idegenek kezébe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!