Berlusconi nem adja fel

2013. november 28. 12:11

A jogerősen elítélt politikust megfosztották parlamenti mandátumától, de Berlusconi közölte: továbbra is ő marad pártja elnöke.

2013. november 28. 12:11

Silvio Berlusconi hívei szimpátiatüntetés tartottak a politikus római rezidenciája előtt, ahová Berlusconi színpadias körülmények között, az olasz himnusz dallamaira vonult ki. Itt jelentette be, hogy a Forza Italia nevű pártja elnöke marad. „Más pártok is vannak a világon, amelyeknek nem parlamenti képviselő a vezetője” –mondta.

Berlusconit adócsalásért négy év börtönre ítélték, és eltiltották a közügyektől, de kora miatt nem kell leülnie a büntetést. Emellett más ügyek is folyamatban vannak ellene, többek között azzal vádolják, hogy kiskorú prostituáltnak fizetett szexért, és visszaélt miniszterelnöki hatalmával.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2013. november 28. 18:37
Vigasztaljon a tudat öreg Silvio, hogy a Milan legalább nyert Glasgow-ban. De hogy a bajnokságban hogy álltok, azt inkább hagyjuk.
geraz51
2013. november 28. 17:13
Forza Italpa!!!Nagy kujon az öreg!
Türelem
2013. november 28. 15:42
Berlusconit tegnap megfosztották szenátorságától. Ezzel egyenlőre véget ért a vörös tógások, a vörös-liberális bírák, Berlusconi személye ellen indított közel húsz éves háborúja, hadjárata. A hiteles tájékoztatáshoz hozzátartozik, hogy Berlusconi számára még maradt az olasz jogrendszerben jogorvoslati lehetőség, illetve kegyelmi formula, azonban a gátlástalan baloldal -Pd - nyomására ettől megfosztották egy egykori jobboldali miniszterelnököt. Aki ugye az egyetlen volt, aki a háborút követően végig kormányozta ciklusát. A baloldal, a vörös bírák támogatásával régóta célul tűzte ki a jobboldal,mint kormányzóképes erő ellehetetlenítését. A történtek megítélésénél számos elemzés az elnöki kegyelem gyakorlását tartotta volna elfogadhatónak. Azaz Napoletano feloldhatta volna ezt a feszültséget, elébe mehetett volna a háborúnak, ami most fog elindulni képletesen. Az olasz elemzőknek efelől nincsenek kétségeik. A helyzet történelmi analógiára emlékeztetett számos közéleti személyiséget. Az előző hozzászólók biztosan csak időhiány miatt nem tértek ki erre. Gaius Sallustius Crispus a Bellum lugurthinum című munkájában írt arról, hogy: "...könnyű a háborút kirobbantani, de befejezni nem egyszerű, s nem az fejezi be, aki elkezdte...". Sallustius a Bellum Catalinae című munkájában bemutatja a Sergius Catalina szenátor által szervezett összeesküvés történetét. Cézárnak módjában állt volna az elbukott Catalina szenátor számára kegyelmet adni, de Cato és Cicero hisztérikus fellépése nyomán erre mégsem került sor, a szenátort kivégezték. Pedig Catalina számos értékes államreform javaslattal élt, ami kedvezően befolyásolhatta volna az alakuló pricipátus jövőjét. Az biztos, hogy Berlusconi nem adja fel, az olasz jobboldal sem. Koncért átülők mindig voltak, mint most Alfano a belügyminiszteri székért. De Berlusconi mindig is tehetséges volt az utca emberének megszólításában, a konzervatív olasz tömegek megnyerésében. S az is látható, hogy a bírák a demokrácia fölé nőttek, államot alkotnak az államban, ami a most "győzelmet"aratott baloldal létét is egyformán veszélyezteti. Így hamarosan olyan törvények várhatók, amelyek kordába szorítják a vörös bírák agresszív egyeduralomra való törekvését. Miként Cézár 49-ben, most az olasz bírák lépték át a Rubicont.
Zozzz
2013. november 28. 14:18
Kora miatt nem kell leülnie? :D Trallala gondolom Magyarország és Olaszország együttműködéseit fel kellett volna függeszteni, mert egy ilyen Berlusconi az elnökük? Ugye hogy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!