Volt tanárt gyanúsítanak a kenyai mészárlás kitervelésével

2015. április 05. 14:11

Egy volt tanárt gyanúsítanak a kenyai egyetemi mészárlás kitervelésével az Euronews információi szerint. Mohamed Mohamud jelenleg annak a fegyveres csoportnak a vezetője, akik megtámadták az egyetemi városrészt.

2015. április 05. 14:11

Az Euronews információi szerint egy volt tanárt gyanúsít a kenyai rendőrség a csütörtöki egyetemi támadás kitervelésével. Kenyában Garissa egyetemi városrészére a szomáliai al-Shabaab radikális iszlamista szervezet fegyveresei csütörtökön támadtak rá, és 148 embert öltek meg.

Korábban Mohamed Mohamud is oktatott Garissa-ban egy muszlim vallási iskolában. A férfi most a szomáliai al-Shabaab iszlamista fegyveresek vezetője, elfogására 215 ezer dolláros nyomravezetői díjat tűztek ki. 

Szombati televíziós beszédében a kenyai elnök felszólította a kenyai muszlimokat, hogy ne engedjenek a radikalizálódás csábításának. Uhuru Kenyatta szerint megnehezíti a terrorizmus elleni harcot, hogy a csütörtöki egyetemi vérengzés kitervelői és pénzelői mélyen beépültek az ország közösségeibe.

A támadás túlélői szombaton találkozhattak családjukkal. Az egyik túlélő elmondta: több barátja is áldozatok között van, és sajnálja, hogy ők nem örülhetnek most a rokonaiknak. Egy másik túlélő arról beszélt: az átélt szörnyűségek után nem képes visszamenni, és újra Garissa városának egyetemén tanulni.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintiboj
2015. április 06. 11:41
igazi bizalomgerjesztő ábrázat
Gombóc XVI. Artúr
2015. április 05. 17:58
A hit nevében civileket lemészárolni. Nem ám fegyveresekkel szállnak harcba, mert azok visszalőnek. Épeszű ember ezt nem tudja felfogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!