Nem hozhatja Európába családját a nem felrúgott szír edző

2016. január 01. 18:03

Oszama Abdul Mohszennek, aki a magyar határon történő elbotlása nyomán bekerült a nemzetközi hírekbe, most újabb kihívásokkal kell megküzdenie. A szíriai migráns fociedző, akit Spanyolországban ünnepelve fogadtak, most a családját szeretné magával hozni a Közel-Keletről, ám a spanyol hatóságok ezt nem engedélyezik neki.

2016. január 01. 18:03

Oszama Abdul Mohszen, egy migránsként Európába érkező szír fociedző a 2015-ös migrációs válság legforróbb napjaiban azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy megbotlott a szerb-magyar határon. A botlást sokan és sokáig egy magyar operatőrnő szándékos buktatásának tartották, a felvételek szerint azonban Mohszen magától, véletlenül esett el a szántóföldön. Ettől függetlenül ősszel arról nyilatkozott egy osztrák lapnak, hogy még mindig haragszik a magyar nőre és be is perelné őt.

Mohszen bekerült a nemzetközi hírekbe, s ennek nyomán Spanyolországban nagy felhajtással fogadták őt, még futballedzői állást is kapott a Getaféban működő Cenafénál.

A Tagesspiegel most arról ír: a szír férfi Spanyolországba hozná Törökországban tartózkodó feleségét és két gyermekét, a spanyol hatóságok azonban nem engedik meg Mohszennek a családegyesítést. A hatóságok egyébként korábban külön gyors eljárást ígértek a fociedzőnek, ez azonban, úgy tűnik, végül nem valósult meg.

Mohszen a német lapnak arra panaszkodik, hogy számos dokumentumot be kellene mutatnia a spanyol hatóságoknak ahhoz, hogy elhozhassa a családját, ezeket a dokumentumokat azonban már nem tudja előkeríteni. A szír férfi Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek is írt egy személyes levelet a saját ügyében, de ez sem segített. A hatóságok elutasították a családegyesítést.

Jelenlegi munkáltatója, a Cenafe edzőakadémia annyit tudott segíteni, hogy kifizettek neki egy utazást Törökországba, hogy pár napot a családjával tölthessen.

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2017. november 24. 00:20
"futballedzői állást is kapott" Mert olyan jól eljátszotta azt a buktatást, hogy tanítania kéne..
Dénia
2017. november 24. 00:20
Nocsak. Ő veszélyben van, mint háborús menekült, de a családja nincs? Akkor most hogy van ez?
Gusztav12
2016. május 26. 04:09
Egy magyar családanyát csúnyán tönkretett a muszlim gazember. Majd eltakarodott Spanyolországba, élősködni. Mert eddig még egyetlen "menekültről" nem hallottunk, hogy dolgozna bármit is. Mr. Trumpnak van igaza, muszlimot civilizált országba tilos beengedni!
2016. március 30. 23:12
Európa vezetői tényleg idióták, élükön a Bundesmutti Geheimagentin Angela Merkellel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!