Már legalább 120 halálos áldozata van az olaszországi földrengésnek

2016. augusztus 24. 21:32

Amatricét és a többi érintett olasz települést gyakorlatilag porig rombolta a szerda hajnali földrengés, mely álmukban érte a helyieket. Már legalább 120 halálos áldozatról tudni.

2016. augusztus 24. 21:32

Legalább százhúsz halálos áldozata van a közép-olaszországi földrengésnek – mondta a szerda este helyszínre látogató Matteo Renzi olasz miniszterelnök, aki megköszönte a mentésben résztvevők munkáját.

Korábban bejelentette, hogy minden segítséget megadnak a mentéshez. Az olasz kormány 235 millió eurót szabadított fel e célra a sürgősségi alapokból.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2016. augusztus 25. 00:09
Szomorú. Nagyon sajnálom.
Knerten
2016. augusztus 24. 23:19
Abban az időben néhányan hírt hoztak neki azokról a galileaiakról, akiknek a vérét Pilátus az áldozati állataik vérével elegyítette. Jézus megszólalt, és ezt mondta nekik: Azt gondoljátok, hogy ezek a galileai emberek bűnösebbek voltak a többi galileainál, mivel ezeket kellett elszenvedniük? Nem! Sőt azt mondom nektek, ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc, akire rádőlt a torony Siloámnál, és megölte őket, vétkesebb volt minden más embernél, aki Jeruzsálemben lakik? Nem! Sőt azt mondom nektek, ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy elvesztek. (Lk 13:1-5)
békalepcse
2016. augusztus 24. 22:06
Ahogy fogy a talaj vízkészlete, úgy könnyebbedik a földkéreg. Ez viszont a köpenylemezeken súlyponti átrendeződésekhez vezet, ami értelemszerűen feszültségeket generál a lemezek között és földrengések kíséretében egyenlítődik ki. Földrengések mindig voltak, vannak és lesznek, amíg a földköpeny magmán úszik, de a mostaniak a rapszódikus klímának is köszönhetők, ami egyértelműen emberi ostobaság következménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!