Amiről hallgat a WikiLeaks: Aszadék kétmilliárdot küldtek az oroszoknak

2016. szeptember 11. 09:22

A WikiLeaks még 2012-ben publikálta szíriai kormányhivatalnokok hackerek által megszerzett e-mailjeit, azonban a közzétett adatokból valahogy kimaradt, hogy Aszadék több mint kétmilliárd dollárt utaltak egy orosz állami banknak. A WikiLeaks visszautasítja, hogy direkt titkolták volna el az adatokat, miközben gyanús, hogy az amerikai Demokrata Párt belső levelezéséhez orosz hackerek segítették hozzá őket.

2016. szeptember 11. 09:22

„Szíria iratok” néven még 2012-ben tette közzé a WikiLeaks szíriai kormányhivatalnokok számos e-mailjét. A Daily Dot most a birtokába jutott amerikai bírósági dokumentumokra hivatkozva arról ír: a közzétett anyagból kizárták azokat leveleket, melyek szerint 2011 októberében a szíriai központi bank összesen 2,4 milliárd dollárt utalt egy orosz állami banknak, a VTB-nek, az e-mail tanúsága szerint „letétként”. 

A Daily Dot emlékeztet: 2016-ban a WikiLeaks azzal került ismét a figyelem középpontjába, hogy a Demokrata Párt belső levelezéséből e-mailek ezreit tette közzé. Az amerikai hatóságok és kiberbiztonsági szakértők az orosz kormány hackereit sejtik az ügy mögött – írja a lap.  

A WikiLeaks a Daily Dot megkeresésére hamis spekulációnak minősítette, hogy direkt titkolták volna el a kétmilliárdos utalásról szóló levelezést. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a közzétett Szíria iratok számos szír-orosz hivatalos levelezést tartalmaznak, és szerintük a Daily Dot csak Hillary Clinton kampányát segíti „neo-mccarthysta összeesküvés-elméletekkel”. A Daily Dot azt állítja, hogy a WikiLeaks meg is fenyegette a riporterüket, hogy ha nem száll le a sztoriról, akkor „vissza fogják adni a szívességet”.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarföldi
2016. szeptember 11. 16:19
É sez? Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát "Kijevben, a "Boriszpol" repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, - egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát. https://szabadriport.wordpress.com/2014/03/09/az-usa-ellopta-ukrajna-aranytartalekat
Szarföldi
2016. szeptember 11. 16:15
A végén kiderül hogy Mónica is a KGB megbízásából szopta le Billt. És véletlenül sem azért, mert a pont ott tartózkódó izraeli miniszterelnökkel vitája volt Palesztina kapcsán!
bookmark
2016. szeptember 11. 12:05
Orosz segítség nélkül ma Assange nem élne. Igaza lenne, ha támogatná az oroszokat.
bookmark
2016. szeptember 11. 12:03
Ha az amerikaiak szerveréhez az oroszok hozzáfértek az nem az oroszok hibája, hanem az amik voltak pancserok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!