Gülent okolja Ankara az orosz nagykövet megöléséért

2016. december 21. 10:41

Ankara és Moszkva szerint is az Egyesült Államokban élő Fetullah Gülen hitszónok mozgalma áll a gyilkosság hátterében, Gülen képviselője szerint ez csak figyelemelterelés a török kormány részéről.

2016. december 21. 10:41

Orosz nyomozók is érkeztek Törökországba, hogy részt vegyenek Andrej Karlov nagykövet elkövetett merénylettel kapcsolatos nyomozásban.

Ankara és Moszkva is úgy véli: az Egyesült Államokban élő Fetullah Gülen hitszónok mozgalma áll a gyilkosság hátterében – ezt közölte a török diplomácia vezetője John Kerry, amerikai külügyminiszterrel.

Gülen képviselője viszont úgy látja: ez csak egy kétségbeesett kísérlet a török kormány részéről arra, hogy elvonja a figyelmet a kirívó biztonsági hiányosságokról.

A török rendőrség egyébként az orosz nagykövetet megölő 22 éves szolgálaton kívüli rendőr hat családtagját is letartóztatta.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2016. december 23. 12:10
Ha nem lenne köze Erdogannak az esethez,nem hagyták volna,hogy szeánszot tartson az elkövető,hanem azonnal lelövik,mint a kutyát.
BőröndÖdön
2016. december 22. 19:29
A Gülen a török rezsim Fletója...
Dénia
2016. december 22. 07:08
Biztonsági rendszer ide vagy oda, az ellen aztán tényleg nem lehet védekezni, ha pont az biztonsági szolgálat megbízható tagja kattan be és fordul az ellen, akit védenie kellene.
Gregorius
2016. december 21. 17:13
Azt olvastam, hogy a rohamrendőrségnél szolgált, és mint ilyet többször is beosztották az Erdogant őrzők "második vonalába". Nagyon nem számíthattak arra, hogy átáll, innen látszik, hogy nem lehet a másik ember fejébe látni, ránézésre meg simán elmegy egy jól öltözött dél-olasznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!