Izraelt kritizálta John Kerry

2016. december 29. 00:54

Az amerikai külügyminiszter szerint sem a zsidó telepek, sem a palesztin terrorizmus nem szolgálják a béke ügyét.

2016. december 29. 00:54

A két állam elvet tartja az izraeli-palesztin konfliktus egyetlen megoldásának az amerikai külügyminiszter. John Kerry szerdán ezzel indokolta, hogy miért tartózkodott az Egyesült Államok a zsidó telepek bővítése miatt Izraelt elítélő ENSZ BT határozat múlt pénteki megszavazásakor – írja a Euronews.

John Kerry szokatlanul éles hangnemben bírálta Izraelt, amiért palesztin területen bővíti a zsidó telepeket. Szerinte ez nem Izrael biztonságát szolgálja, hanem ellenkezőleg, fenyegetettségét növeli.

„A palesztin menekültek kérdésére is igazságos és realista megoldást kell találni: nemzetközi támogatással kompenzálni kell elvesztett javaikat, az átélt szenvedéseket, állandó otthont kell találni nekik, a két állam, két nemzet elv mentén” – fejtegette az amerikai külügyminiszter, aki elítélte a palesztin erőszakot, az elmúlt év több száz terrorista akcióját is.

Mint fogalmazott egyik oldalról az erőszak, a terrorizmus, a másik oldalról a zsidó telepek bővítése, a látszólag vég nélküli megszállás, elveszik a béke reményét, és ezt nem nézheti tétlenül egyetlen kormány sem – közölte az Euronews.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2017. január 01. 16:40
Johhnny, hiába vagy zsidó származású, te is náci vagy! Az egész világ nácifasiszta! Na jó, kivéve néhány millió embert, akik szerint Izraelnek ab ovo mindenhez joga van, pontosabban felette áll minden jognak. Sebaj, majd jön Trump – aki külpolitikai vonalon sajnos ugyanolyan héjának ígérkezik, mint John McCain és Hillary Clinton –, és rendet tesz. Pontosan úgy, ahogy a felettesei elvárják tőle.
balbako_
2017. január 01. 14:35
8 éve volt arra, hogy rendezze a dolgokat, az utolsó napokban, már mit akar?
VESZ ÉSZ
2016. december 29. 19:14
Ezt a felfordulást az egész világban,Izrael a zsidóság érdekében, USA okozta az Arab-tavasz nevű (meggondolatlan) akció sorozatával.John Kerry csak próbálja mérsékelni a kárt,amit maguk okoztak,de megette a fene, márt késő,az erőszak tovább folytatódik,sőt egyre rosszabb lesz.
o _ A
2016. december 29. 14:22
Mindeközben Izraelben veszettül várhátjak, hogy a republikánusok átvegyék az irányítást: https://www.youtube.com/watch?v=vfbqp14hhU0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!