Érvénytelenítették a kenyai választást

2017. szeptember 01. 13:41

Újra ki kell írni az augusztus 8-án tartott választásokat Kenyában, mert a kenyai Legfelsőbb Bíróság szerint több szabálytalanság is történt.

2017. szeptember 01. 13:41

A nemrégen lezajlott kenyai választásokat érvénytelennek tekintette a kenyai Legfelsőbb Bíróság. Határozatuk alapján 60 napon belül ismét ki kell írni az elnökválasztást. A hó eleji szavazás eredménye alapján Uhuru Kenyatta államfő a szavazatok 54, ellenfele Raila Odinga pedig a voksok 45 százalékát szerezte meg. 

Az alulmaradt jelölt, Raila Odinga fordult a Legfelsőbb Bírósághoz a szabálytalanságok miatt. A nemzetközi megfigyelők (például John Kerry volt amerikai külügyminiszter) véleménye alapján valóban voltak kisebb szabálytalanságok, de ezektől függetlenül a választás mindent egybevetve szabad és igazságos volt – közölte az Euronews.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USS Angel
2017. szeptember 01. 15:22
Nem az amcsibarát banda nyert?
Magyari Béla
2017. szeptember 01. 15:17
most őszintén, ki nem szarja le?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!