Különleges szolgálat: Halálos beteg utolsó kívánságát teljesítették a mentők

2017. november 23. 21:15

A mentősök kivittek a tengerpartra egy halálos beteget Ausztráliában, hogy utolsó kívánsága teljesüljön.

2017. november 23. 21:15

Egy halálos beteg nő utolsó kívánságát teljesítették a mentők az ausztráliai Queenslandben: kivitték a tengerpartra. A Hervey Bay településen készült tengerparti képet, amelyen a nő kórházi ágya mellett egy mentős áll, a közösségi médián osztotta meg a queenslandi mentőszolgálat. 

A szolgálat ügyeletese, Helen Donaldson elmondta: a mentősök egy helyi kórház pallatív osztályára szállították a pácienst, aki útközben elmondta nekik, hogy a kórház helyett inkább a tengerparton szeretne lenni. A mentősök ezért tettek egy kis kitérőt a város tengerpartjára, hogy teljesítsék a kérését. „Potyogtak a könnyek, és a páciens boldog volt” – idézte az ügyeletes posztját a BBC News. Hozzátette: „Néha nem az orvosságokra, a képzettségre, a tudásra, hanem csak empátiára van szükség, hogy változtassunk”.

Facebook-bejegyzést szerdai megjelenése óta 14 ezren osztották meg. A történet a Twitterre is felkerült, ahol szintén sok pozitív visszajelzést kapott.

(MTI)
(Fotó: Queensland Ambulance Service (QAS)/Facebook)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2017. november 24. 08:57
Szép dolog de ha precedenst teremt akkor minden kórház fuvarozó részleget is indíthat majd..
Holobohóc
2017. november 23. 23:59
Szép dolog . Örülök, hogy a hölgy boldogan halt meg .
kérdés
2017. november 23. 23:31
Helyes. Bátyámat még a halála előtt négy nappal is szabdalták, hurcolászták, pedig már könyörgött, hogy hagyják nyugodtan meghalni...otthon. Csoda, hogy túlterheltek az eü intézmények, és dolgozóik?
békalepcse
2017. november 23. 22:33
Egy halálán lévő beteget minek kéne kórházba vinni? Örök életet nem tudnak neki ígérni, a többi megy magától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!