A klinikai eredmények arra utalnak, hogy Navalnijt megmérgezték

2020. augusztus 24. 16:50

A hírről a berlini Charité egyetemi kórház orvosai számoltak be.

2020. augusztus 24. 16:50

A klinikai tesztek eredményei arra utalnak, hogy megmérgezték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust” – adták hírül hétfőn délután a berlini Charité egyetemi kórház orvosai.

Hozzátették, hogy Navalnij állapota súlyos, de a politikus nincs akut életveszélyben. „Orvoscsoport vizsgálta meg minden részletre kiterjedőn a beteget, amint megérkezett. A klinikai teszt alapján úgy tűnik, hogy megmérgezhették olyan anyaggal, amely a kolinészteráz-gátlók csoportjába tartozik” – áll a közleményben.

 A konkrét anyagot még nem azonosították, de a hatását – az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges kolinészteráz enzimek gátlását – többször kimutatták független laboratóriumokban. Alekszej Navalnij gyógyítását az atropin nevű szerrel kezdték meg. „Megbetegedésének kimenetele bizonytalan, és nem lehet kizárni, hogy hosszan tartó hatásokkal jár majd, különösen az idegrendszerben” – közölte az egyetemi klinika. A kolinészteráz az emberi szervezet működését biztosító legfontosabb enzimek közé tartozik. Hiánya vagy hatásának fékezése a többi között légzéskimaradást és izombénulást idézhet elő. Kolinészterzáz-gátló anyagokat használnak például növényvédő szerekben, de kolinészeráz-gátló hatása van az egyik leghíresebb vegyi fegyvernek, a szarinnak is.

Alekszej Navalnij az orosz államfő, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója. Csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve rosszul lett a repülőgépen. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves politikust az ottani kórházba szállították. Családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. A kómában lévő politikust szombat hajnalban a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében, az orosz orvosok beleegyezésével Berlinbe szállították.

(MTI)

 

 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. augusztus 25. 08:34
like-oló mandineres istenbarmai.....bizonyitott tény,hogy megmérgezték az orosz ellenzék legjelentősebb vezérét, akitől a führer annyira tart,hogy még a nevét sem hajlandó kimondani immár tiz éve....addig nyomjátok csak tovább itt a faszságaitokat, a belorusz példa erősen ragályos...LOL
Bukik a Zorbán
2020. augusztus 25. 07:50
Én csak hangosan gondolkodom. Egy dolgot nem tudok, egy dolgot biztosan tudok. Nem tudom, kinek használ jobban. Biztosan tudom, hogy ha van olyan alávalóság, amit a bolsevisták még nem vetettek be, az csak azért lehetséges, mert azt még nem is találták fel.
balsors
2020. augusztus 24. 21:02
A választási kampány része, csak azt nem értem, hogy a Német miért érzi illetékesnek magát, komolyan gondolják, hogy az emberek beveszik, hogy a KGB képtelen eltenni láb alól a célszemélyt?
monuskaroly
2020. augusztus 24. 21:00
Putyin se a régi már. 2000 után milliárdos maffiózókat tett el az útból vagy tört meg, most meg egy rendes mérgezést nem tud elintézni? Ki hiszi ezt el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!