Lukasenka új választásokat ígért, de előbb népszavazással másik alkotmányt léptetne életbe

2020. augusztus 17. 17:15

Az elnök még délelőtt arról beszélt, hogy nem lesz új választás Fehéroroszországban, amíg meg nem ölik.

2020. augusztus 17. 17:15

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azt mondta, lehet tartani új választásokat, de csak miután elfogadták az új alkotmányt – adja hírül a Russia Today. A lap beszámolója szerint az elnök a sztrájkoló munkásoknak ígérte meg a választásokat – a parlamentit és az elnökit egyaránt – Minszkben, de csak akkor, ha a fehéroroszok népszavazás útján elfogadnak egy új alkotmányt. Az elnök nem említett semmilyen pontos időkeretet, hogy mikor kerülhet sor a fentiekre.

Ez az, ami történni fog... El kell fogadnunk egy új alkotmányt, ezt akartátok!” – mondta, miközben szembenézett a sztrájkoló munkások tömegével. „Népszavazás útján kell elfogadnotok, mivel így hagyták jóvá az előző alkotmányt is. Az új alkotmány szerint meg lehetne tartani a választásokat – a parlamentit, az elnökit, és az önkormányzatit – ha ezt akarjátok” – jelentette ki.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Lukasenka még hétfő délelőtt arról beszélt, hogy „volt már egy választás, és amíg engem meg nem ölnek, nem lesz másik”.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. augusztus 18. 08:35
Amíg Lukaspelenka meg Cigányoskaja közül lehet csak választani, addig tök mindegy milyen az alkotmányotok.
péterx
2020. augusztus 18. 07:48
Újabb hátrálás: most már lehet új választás, de...stb. Egy állítólag tisztes, csalás-mentes választáson 80,1 %-ot elért győztes politikus nem így viselkedik!
holder
2020. augusztus 17. 23:22
Csak a népszavazás kicsit arrébb, 5 év múlva lesz.
konfucius
2020. augusztus 17. 21:34
"Volt már egy választás, és amíg engem meg nem ölnek, nem lesz másik", mondta nemrég. Aztán rájött, hogy ez abszolút nem életbiztosítás, így már hajlik a választásra. Amivel azt hiszem be is ismeri, hogy az előző választási eredményt nem tisztán és becsületesen érte el. Mást nem mondok, nem akarok állást foglalni, mert sokszor az amcsik is ezt tették, aztán lett belőle Vietnam, vagy a ruszkiknak Afganisztán, hogy a jelenhez közelebbi példát direkt ne mondjak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!