Belarusz: hackerek indítottak háborút Lukasenka ellen

2020. október 07. 09:05

Fel akarják tárni, kik felelősek a tüntetők brutális megveréséért, írja a Népszava.

2020. október 07. 09:05
null

Alekszandr Lukasenko eddig nem szólt bele a netes szakemberek munkájába, békén hagyta őket, mostanra azonban célkeresztjükbe került, hiszen elsők között csatlakoztak az ellenzék megmozdulásaihoz, írja a Népszava. Ugyan a tüntetések ideje alatt rendre korlátozzák az internet használatát, ezzel sem tudják megállítani a hatalom ellen fellépő hackereket. A tiltakozások hatására jött létre a Kiberpartizánok nevű csoport, amely rendkívül fontos háttérmunkát végez, s talán az egyedüli hatékonynak mondható eszköz a rezsim ellen tüntetők kezében, hiszen komoly nyomást tudnak gyakorolni az elnököt kiszolgáló karhatalmisták egy részére.

Szeptember végén két állami csatorna, a Belarusz 1 és az ONT megszakította adását és a tüntetők brutális megverését bemutató felvételeket tettek közzé. Természetesen nem a felülről irányított csatornák lázadásáról volt szó, hanem a hackereknek sikerült becsempészni a videót.

(Népszava)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. november 12. 11:20
Ezek ugyanazok akik nem avatkoztak be az USA elnökválasztásba?
Robur
2020. október 08. 02:23
Üssétek a TSZ elnököt!
USsange
2020. október 07. 20:27
Ja, persze, "belarusz hackerek"... az usából, sorosbácsi fizeti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!