Putyin szerint a disszidálás egyenlő a hazaárulással

2022. július 14. 21:40

Egy új törvényjavaslat pedig kiterjeszti a „külföldi ügynökök” fogalmát mindenkire, akiről úgy ítélik meg, hogy „külföldi befolyás alá került”.

2022. július 14. 21:40
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök törvénybe iktatta az Oroszország által „külföldi ügynöknek” tekintett személyekre és szervezetekre vonatkozó szigorúbb intézkedéseket, valamint egy új törvényt, amely a disszidálást a hazaárulással teszi egyenlővé.

A december 1-jén hatályba lépő új törvényjavaslat kiterjeszti a „külföldi ügynökök” fogalmát mindenkire, akiről úgy ítélik meg, hogy „külföldi befolyás alá került”, vagy külföldről kap támogatást – nem csak külföldi pénzt – írja a Guardian.

Putyin aláírta azt a törvényjavaslatot is, amely akár hét évig terjedő börtönbüntetést vezet be a nemzetbiztonság elleni cselekményre buzdításért, valamint azt a törvényt, amely

a harcok során az ellenség oldalára való átállás büntetőjogi felelősségét hazaárulássá bővíti.

Az orosz vezető aláírta azt a törvényt is, amely lehetővé teszi a kormány számára, hogy különleges gazdasági intézkedéseket vezessen be az orosz fegyveres erők támogatására az országon kívüli „terrorellenes és egyéb műveletekben”.

Fotó: Mikhail Tereshchenko / POOL / Sputnik via AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2022. július 15. 09:35
Ezzel azért vigyáznék, amikor ukránoknak osztogatok állampolgárságot. Másrészt igaza van.
Vakfolt
2022. július 15. 08:23
"Vlagyimir Putyin orosz elnök törvénybe iktatta az Oroszország által „külföldi ügynöknek” tekintett személyekre és szervezetekre vonatkozó szigorúbb intézkedéseket" Ez kéne nekünk is!
Armageddon
2022. július 15. 07:37
Volt már ilyen nálunk is. Gondolom sziszi dolgozik a hazai megfelelőjén.
A közösség tagjaként
2022. július 15. 07:01
Sok a duma putyin bácsi! Vagy befejezed vagy végig viszed, de gyorsan mert ez most csak zsidóknak jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!