Spanyol lap: Inspiráló Hegedüs Zsuzsa kiállása

2022. augusztus 01. 10:22

Az EL País véleménycikke szerint „lépésről lépésre, de elkerülhetetlenül vetkőzi le Magyarország demokratikus lényegét”.

2022. augusztus 01. 10:22
null

Az El País oldalán Andrea Rizzi közölt véleménycikket Hegedüs Zsuzsa és Marina Ovszjannyikova orosz újságíró esete kapcsán. Hegedüs Zsuzsával kapcsolatban a szerző úgy fogalmazott:

Hegedüs kedden benyújtotta lemondását a magyar kormányfőnek, amelyben a magyar sajtó szerint azzal vádolta meg Orbánt, hogy „Goebbels-hez méltó, tiszta náci” beszédet mondott. Orbán beszédében a „fajkeveredés” ellen emelt szót, ami miatt szerinte a népek elveszítik nemzet mivoltukat. „Lépésről lépésre, de elkerülhetetlenül vetkőzi le Magyarország demokratikus lényegét. A miniszterelnöki diskurzus már a legalapvetőbb skrupulusokat is elveszíti” – fogalmazott Rizzi.

A szerző másik példája Marina Ovszjannyikova orosz újságíró esete volt, akit újabb bírság megfizetésére ítéltek amiatt, mert élő adásban tiltakozott az ukrajnai háború és az azzal kapcsolatos állami propaganda ellen. A szerző szerint a bátorságnak, akárcsak a félelemnek, ragályosnak kellene lennie. A szerző azt a kívánságát fogalmazta meg, hogy Hegedüs és Ovszjannyikova bátorsága bárcsak inspirálóan hatna Nyugat-Európában is, ahol ugyan nagyon más a kontextus, azonban a hatalomnak a saját soraiból való kritizálása túlságosan ritka és hiányoznak ehhez az erőteljes karakterek.

Kapcsolódó

Hegedüs Zsuzsa meggondolta magát: örül Orbán bécsi nyilatkozatának, a lemondása pedig szerinte okafogyottá vált

A szociológust meggyőzte Orbán bécsi rasszizmus elleni kiállása, legújabb levelében azt írja: „büszke vagyok Rád”, a „segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz”. Bővebben!

A szociológust meggyőzte , legújabb levelében azt írja: „büszke vagyok Rád”, a „segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2022. augusztus 01. 16:57
Már elég csak legyinteni..
nuknuk
2022. augusztus 01. 15:28
Melyik kiállásra gondoltak, mert a vénség össze-vissza pofázott.
amca
2022. augusztus 01. 14:49
Moschléknak mindig van múmiája. Volt a Heller. Van a hegedüs.
Takagi
2022. augusztus 01. 14:45
Nyakkendővel vagy anélkül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!