Die Welt: A magyar vezetés orosz érdekeknek megfelelő politikát folytat

2022. október 19. 09:14

A német lap cikke szerint a Fidesz-kormány szimpátiát táplál Putyin iránt.

2022. október 19. 09:14
null

Míg a német AfD mostanában demonstratívan Oroszország pártjára áll, az EU-ban számos párt elhatárolódott Putyintól az ukrajnai támadás óta, különösen azok, amelyek kormányon vannak – olvasható a Die Welt printben megjelent cikkében, amely átfogó áttekintést kíván nyújtani néhány európai ország – köztük Magyarország – Oroszországhoz fűződő viszonyáról Ukrajna megtámadása óta.

A kormány bírálja a szankciókat

Azt írják: Orbán Viktor magyar miniszterelnök évek óta bővíti kapcsolatait Moszkvával, és

Augusztusban Magyarország az uniós szankciók ellenére további orosz gázszállításokról tárgyalt, a kormánypárti Fidesz politikusai pedig bírálták az EU Oroszország elleni szankcióit, Orbán Viktorral az élen.

A cikkben kiemelik: a kormány nyugati fegyverszállításokat sem enged át magyar területen. Brüsszelben és más európai fővárosokban egyre inkább az a kép szilárdul meg, hogy a magyar vezetés nemcsak Putyin iránt táplál szimpátiát, hanem az EU-ban is a Kreml érdekeinek megfelelő politikát folytat – olvasható az írásban.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blüpblüp
2022. október 24. 13:14
A magyar vezetes a magyar vezetes erdekeinek megfelelo politikat folytat es kozben azert neha csurran csoppen is a nepnek még a veresszaju budos hazaaruloknak is.
formaegy
2022. október 23. 19:35
A német lap foglalkozzon a németekkel! A külügyminiszterükkel, aki magasról leszarja mit akar a német nép!!!!!!!!!!!! - ő mondta! Mocskos gyilkos nácik! A saját népeteket kiírtjátok, mint a puccosseggű, a világ legaljasabb gyilkosának az USA-nak az érdekeiért! Na az ilyen rühes gyilkos náci ne böfögjön , hanem ássa el magát élve! Foglalkozzon a ...........val!
Takagi
2022. október 19. 17:21
Magyar erdekeket szolgál kötsög.
Kivűlálló
2022. október 19. 14:39
A "Die Welt"-nek (sőt, még az EU-nak sem) a világon semmi köze ahhoz, hogy Magyarország kivel szimpatizál és kivel nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!