„Tiltsák be a Russia Todayt világszerte!” – követeli az ukrán külügyminiszter

2022. október 24. 11:20

Dmitro Kuleba újabb szankciót vetett fel.

2022. október 24. 11:20
null

Ukrajna az RT orosz állami hírtelevízió globális betiltását szorgalmazta vasárnap, miután a csatorna egyik műsorvezetője arról beszélt, hogy vízbe kellene fojtani ukrán gyerekeket.

Anton Kraszovszkij egy múlt heti televíziós beszélgetésben mondta azt, hogy azokat a gyerekeket, akik megszállónak tekintik az oroszokat hazájukban, „be kellett volna dobni egy erős sodrású folyóba”. Kraszovszkij az orosz sci-fi író, Szergej Lukjanyenko beszámolójára reagált, aki azt mesélte el, hogy amikor 1980-ban először járt az akkor még a Szovjetunióhoz tartozó Ukrajnában, gyerekek azt mondták neki, hogy sokkal jobban élhetnének, ha Moszkva nem szállta volna meg a hazájukat.    

A műsorvezető hozzátette, hogy akár a házat is rájuk lehetett volna gyújtani. A műsorból a közösségi médiában közzétett részleten az is látszik, ahogy Kraszovszkij nevet azon a beszámolón, amely szerint orosz katonák idős nőket erőszakolnak meg Ukrajnában.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter maga is megosztotta a Twitteren a Kraszovszkijról készült adásrészletet, népirtásra buzdításnak minősítve az elhangzottakat, amiért szerinte a műsorvezetőt bíróság elé fogják állítani. 

Azok a kormányok, amelyek még nem tiltották be az RT-t, nézzék meg ezt a videót – írta Kuleba a Twitteren, hozzátéve, hogy ennek semmi köze a szólásszabadsághoz.

Tiltsák be az RT-t világszerte!

– követelte a politikus. A videó megjelenése után pár órával Margarita Szimonjan, az RT főszerkesztője közölte, hogy Anton Kraszovszkijt felfüggesztették az állásából „gusztustalan” megjegyzései miatt és közölte, hogy a csatornánál senki nem osztja ezeket a nézeteket.

(MTI)

Nyitókép: Adrien Fillon / Hans Lucas / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
norbert1970
2022. október 24. 17:18
Jó lenne ha az ukránok felébrednének és rá jönnének hogy ki is az ukrán kormány. Szerintem ugyan azok akik minket szívattak 1919-ben a Tanácsköztársaság alatt.
machet
2022. október 24. 16:18
Nehogy sérüljön a jenki uki kamu.
Wolfram004
2022. október 24. 15:40
Tiltsák be Ukrajnát! - követeli a RT
5m007h 0p3ra70r
2022. október 24. 15:33
Világszerte sokan olvassák. Vagy nem. De az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!