Videón jelentkezett be egy mexikói drogbáró egy mészárlás után

2022. október 10. 13:32

Szerinte őt akarták megölni egy múlt szerdai, húsz áldozatot követelő, városházi mészárlásban.

2022. október 10. 13:32
null

A Twitterre is kikerült videón jelentkezett be egy mexikói drogbáró, az Eper (La Fresa) becenévű José Alfredo Hurtado Olascoaga, a La Familia Michoacana drogkartell vezetője azután, hogy San Miguel Totolapan városában pár nappal ezelőtt húsz embert megöltek egy városházi mészárlásban. Totolapan Dél-Mexikóban található, Guerrero államban, a Tierra Caliente nevű hegyi régióban, ami fontos drogszállítási útvonal.

Totolapanban október 5-én gyilkoltak meg húsz embert, köztük a polgármestert és édesapját, egy rivális drogbandák közti leszámolásban. A fegyveresek egy városházi ülésen nyitottak tüzet. Ebben a régióban különösen erősen dúl a drogháború. A helyieknek annyira elegük volt már évekkel ezelőtt is az erőszakból, hogy 2016-ban elrabolták az egyik drogbanda, a Los Tequileros vezetőjének, Raybel Jacobo de Almontének az édesanyját. 2017-ben végül meggyilkolták Almontét, és a banda eltűnt a környékről, de nemrég bejelentették visszatértüket. Majd egy videón azt állították, ők felelősek a mészárlásért.

Az említett, Twitterre kikerült videóban egy másik helyi drogkartell, a La Familia Michoacana vezetője, José Alfredo Hurtado Olascoaga azt állítja, hogy őt akarták meggyilkolni, és épphogy elkerülte a támadást, a polgármester pedig jó ismerőse volt. A videón a drogbáró nyugodtan beszél, egy kanapén ücsörög mezítláb, Gucci-pólóban és egy negyven ezer dolláros Franck Muller órában. Mint mondja: „A háború ilyen, hogy ártatlanok is meghalnak.” Hurtado szerint valaki elárulta őt a faluban. Hozzátette: úgy gondolja, hogy nem merték őt magát megtámadni. Neki ugyanis ezer fegyverese van, és ha kiadja a parancsot, a szövetségesei nagyon vérengzőek tudnak lenni. 

A La Familia Michoacana 2012 óta háborúban áll a Guerreros Unidos (Egyesült Harcosok) drogkartellel is. A  La Familia Michoacana a nyolcvanas évek óta létezik

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miles1
2022. október 10. 23:28
Bár, ha buzi lenne, minden meg volna bocsátva...
ZeroTadpole8073
2022. október 10. 20:10
Jó komcsi. Szeretnetek kell, Jámbor. Ilyen szomszédot kívánok neked!
mokány
2022. október 10. 20:07
Dollár dollár über alles .
vemiko
2022. október 10. 15:50
a kispesti szocik mit mondanak az ügyben?mégiscsak hozzájuk áll legközelebb e téma.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!