Újabb katonai segélycsomagot küld Ukrajnába az Egyesült Államok

2022. november 10. 21:11

Többek között az ukrán légvédelmet fejlesztik Bidenék.

2022. november 10. 21:11
null

A Fehér Ház új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely légvédelmi rendszereket is tartalmaz – számol be az Al Jazeera.

 

Amerikai szakértő: sok republikánus szenátor még Ukrajna-pártibb, mint Biden

Az amerikai félidős választásokról beszélt az MCC-ben, kedd este Mark Milosch, az amerikai kormány külpolitikai ügynökségének, az Európai Biztonsági és Együttműködési Bizottságnak (Helsinki Bizottság) volt a kabinetfőnöke, aki az MCC választási estjének vendége volt. Milosch kifejtette, bár a sajtóban sokat beszélnek arról, hogy ha a republikánusok nyernek, akkor Amerika visszafogja Zelenszkij eddigi kritikátlan támogatását, „ én nem várok ilyen drámai változást.

 

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója elmondta, hogy a csomag „fontos légvédelmi eszközöket” tartalmaz, például rakétákat a HAWK légvédelmi rendszerekhez, valamint Avenger légvédelmi rendszereket, amelyek Stinger rakétákkal vannak felszerelve.

Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Sarah Silbiger

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2022. november 11. 08:24
olcsóbb odaküldeni, mint mint a lejárat miatti megsemmisítése. amúgy fognak ezek a rakéták nekik még hiányozni a kínaiak ellen, de nagyon :)
LancelotDuLac
2022. november 11. 03:42
Nagyon helyes, küldjenek csak - ki kell nyírni ezeket a tetves ruszkikat!
kaffogó hebrencs
2022. november 11. 00:04
Még több ukrán hal meg. Tapsika.
masikhozzaszolo
2022. november 10. 23:45
Az új háborúról meg kussoltok ugye! Pedig megírta a hvg.hu: 2022. november 2. /Irán két napon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát a szaúdi hírszerzés szerint/ Azt szeretném kérdezni tisztelt HVG, élünk e még? Már tizedike van! Persze, mert el vagytok havazva a szavazatszámlálással!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!