Karamboloztak Escobar egyik nílusi vízilovával

2023. április 12. 22:09

Az állat a helyszínen elpusztult.

2023. április 12. 22:09
null

Elütötték Pablo Escobar néhai drogbáró túlszaporodott nílusi vízilovainak egyikét Kolumbiában – közölték szerdán a helyi környezetvédelmi hatóságok. A karambol Escobar egykori birtokának közelében történt, a Bogotát és Medellínt összekötő autópályán. A balesetben érintett terepjáró utasai sértetlenek maradtak. A víziló a helyszínen elpusztult.

David Echeverri López, a Cornare környezetvédelmi hatóság biológusa felhívta figyelmet, hogy a vadállatok már csak azért is veszélyt jelentenek az emberekre, mert sokan közülük átkelnek a forgalmas autópályán. „A vízilovak kiszámíthatatlanok, bármely pillanatban emberre támadhatnak” – hangsúlyozta.

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlenül szaporodtak, és mára az Afrikán kívüli legnagyobb,

több mint 100 egyedből álló populációt alkotnak.

A Dél-Amerikában invazív fajnak számító vízilovak egyre több problémát okoznak, őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg.

Kolumbia nemrég felvetette, hogy 70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át a helyi állomány létszámának csökkentése érdekében.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2023. április 13. 08:59
A lölő ellenfele is karambolozott egy autóval a polgiválasztás előtt. Belehalt.
Zsoel
2023. április 13. 08:20
"70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át" Mert ott aztán sokkal jobb helyen lesznek, ugyanolyan invazív fajként... Okos ötlet.
Coupdetat
2023. április 13. 07:11
Semjén már rég kilőtte volna őket ... adjanak neki egy helikoptert és mindent kilő ami mozog.
Ricsibmf
2023. április 13. 03:38
Azt hittem, egy viziló erősebb, mint egy terepjáró?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!