Orosz provokáció volt a Fekete-tenger felett őrködő lengyel gépet ért incidens a lengyel kormányszóvivő szerint

2023. május 07. 20:53

Moszkva „cinikusan és szándékosan növeli a feszültséget, és próbálja megfélemlíteni Lengyelországot” – mondta Piotr Müller.

2023. május 07. 20:53
null

Feltehetőleg egy tervezett orosz provokáció volt az, hogy a Fekete-tenger felett a Frontex-misszióban őrködő lengyel gépet veszélyesen megközelített egy orosz vadászgép – jelentette ki vasárnap Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

Piotr Müller annak kapcsán nyilatkozott a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió műsorában, hogy Anna Michalska, a lengyel határőrség szóvivője vasárnap a PAP hírügynökségnek megerősítette: pénteken a Fekete-tenger felett a Frontex uniós part- és határvédelmi ügynökség román parancsnokságú missziójában részt vevő egyik lengyel Turbolet L-410 személy- és teherszállító repülőgépet

Az incidens során a lengyel gép turbulenciába került, de végül biztonságosan landolt.

Moszkva „cinikusan és szándékosan növeli a feszültséget”

„Oroszország részéről valószínűleg egy tervezett provokációról volt szó” – reagált a történtekre Müller. „Látjuk, hogy Oroszország összpontosítani szeretné az ilyen incidensekkel a nemzetközi közvélemény figyelmét” – tette hozzá.

Stanislaw Zaryn, az információbiztonságért felelős lengyel kormánybiztos vasárnapi Twitter-bejegyzésében úgy látta: Moszkva „cinikusan és szándékosan növeli a feszültséget, és próbálja megfélemlíteni Lengyelországot”.

Zaryn arra is utalt, hogy múlt héten Pavel Asztahov volt orosz gyermekjogi biztos Vlagyimir Szolovjov újságíró televíziós műsorában fenyegetést fogalmazott meg a moszkvai lengyel nagykövettel szemben. Zaryn szerint Oroszország többször is megfenyegette Lengyelországot, mivel Varsó az ukrajnai háború során kiáll Kijev mellett.

Moszkva lépései „újból mutatják, hogy

– fogalmazott a lengyel kormánybiztos.

(MTI)

Nyitókép: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

***

 ***

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 08. 21:45
Orosz provokáció a lengyelek ellen Fekete tenger felett, ami Lengyelországtól úgy 500km-re délre helyezkedik el. Mert ugye az normális, hogy a háborús övezet határán lengyel katonai repülőgép kémkedik az ukránok oldalán. Ezek után megilyeszti egy orosz gép és meg vannak sértve......
Igazszó
2023. május 08. 19:49
A polákok kevés maradék esze is elment a hoholokhoz oroszt gyilkolni. Remélem alapos rábaszásuk következik ismét, mert nem tanultak a történelmükből semmit a világon, szemmel láthatóan.
Esvány
2023. május 08. 07:12
"Feltehetőleg egy tervezett orosz provokáció volt az, hogy a Fekete-tenger felett a Frontex-misszióban őrködő lengyel gépet veszélyesen megközelített egy orosz vadászgép " Tényleg komoly tervezést igényelhetett, hogy a Fekete-tengert odatolják a lengyel határ közelébe...
LancelotDuLac
2023. május 08. 07:11
"Orosz provokáció volt a Fekete-tenger felett őrködő lengyel gépet ért incidens a lengyel kormányszóvivő szerint" Nyilvánvaló az orosz mindig is gerinctelen patkány volt. lásd Kassa lebombázása, gázvezeték, felrobbantása, mérgezések, emberek kidobása a 20-dikról, másra kenik a gyilkosságokat, gyerek gyilkosok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!