Az uniós biztos szerint „sikertörténet” a koronavírus-járványra adott uniós válasz

2023. július 11. 15:58

Margarítisz Szkínász úgy látja: a Covid időszaka volt az, amikor az EU a legeredményesebben járt el egy válsághelyzet megoldásában.

2023. július 11. 15:58

Európai uniós sikertörténet a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetre adott uniós válasz – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Strasbourgban kedden. Az Európai Parlament plenáris ülésén a koronavírus-járvány és a járvány okozta válság tapasztalatairól folytatott jelentés megvitatásakor Szkínász aláhúzta: 

a koronavírus-járvány időszaka volt az, amikor az Európai Unió a legeredményesebben járt el egy válsághelyzet megoldásában.

A járvány tanulságait levonva a feladat annak biztosítása, hogy egy újabb válsághelyzet esetén még gyorsabban és még hatékonyabban tudjon fellépni az Európai Unió. A rövid távú megoldások mellett a hosszú távú ellenállóképesség kialakítására, majd a megőrzésére is összpontosítani kell – mondta Szkínász.

(MTI)

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 11. 20:02
Fekete lovag...nincs végtagja de még harcolna.
Obsitos Technikus
2023. július 11. 20:02
Megtelt a zsebetek, érthető a lelkendezés.
uranvaros
2023. július 11. 18:33
Kérdezni és válaszolni nem lehetett az ülésen. Csak a kinyilatkoztatás
pollip
2023. július 11. 17:43
Ez fog menni a jövő évi választásokig. Fényezik magukat, minket meg hülyének néznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!