Eddig ennyi újságíró vesztette életét az Izrael és a Hamász közötti háborúban

2023. október 28. 13:42

A Bizottság az Újságírók Védelméért nevű szervezet megdöbbentő számokat közölt.

2023. október 28. 13:42

Az Izrael és a Hamász közötti háborúban legkevesebb 29 újságíró vesztette életét – közölte a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű szervezet. A nemzetközi újságíró-jogvédő szervezet helyi idő szerint pénteken New Yorkban kiadott közleményében azt írta: „adataik szerint a háború eddigi három hetében halt meg a legtöbb haditudósító azóta, hogy 1992-ben elkezdtük regisztrálni a világszerte ilyen körülmények között életüket vesztő kollégákat”

Ezt is ajánljuk a témában

A szervezet hozzátette: „a halálos áldozatok mellett fel kell panaszolnunk az újságírók zaklatását, letartóztatását és az egyéb olyan intézkedéseket, amelyekkel akadályozzák munkájukat a palesztin területeken és Izraelben”. Az újságírók civilek, akiket védeni kell, és a szándékos károkozás nekik vagy a médiainfrastruktúrában háborús bűncselekménynek minősülhet – tette hozzá a CPJ.

(MTI)

Nyitófotó: Israeli Government Press Office / további fotók: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 28. 18:48
A zsidó terror jó terror. A zsidó gyilkosokat imádják a nernyik gecik. A nernyik zsidócsicska banda a zsidó terrorra élvez el a vétótlan köpcös gecivel az élen.
tailor
2023. október 28. 14:55
háború van .... vagy lett .... sajnos
Forgalmazó
2023. október 28. 14:31
Egyet sem tudok sajnálni. Médiaszenzació mindenáron a saját szponzor szája szerinti tudósítások hazugságok. Ennyivel kevesebb manipulátor is lesz.
Forgalmazó
2023. október 28. 14:28
A hamasznak erdeke minél több arab halott. Tesznek is érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!