Elszabadult a helyzet Gázában, már az újságírók sincsenek biztonságban

2023. október 28. 07:19

Az IDF szerint a Hamász szándékosan helyezett katonai műveleteket „újságírók és civilek közelébe”.

2023. október 28. 07:19

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a Reuters pénteken közzétett jelentése szerint közölte a nemzetközi hírügynökségekkel, hogy nem tudják garantálni a Gázából tudósító újságírók biztonságát. A Reuters és az Agence France Presse (AFP) nemzetközi hírügynökségek a héten felvették a kapcsolatot az izraeli hadsereggel, hogy biztosítsák, a Gázai övezetben tartózkodó újságíróik nem lesznek izraeli légicsapások célpontjai.

Ezt is ajánljuk a témában

A CNN cikke szerint az IDF levélben válaszolt mindkét ügynökségnek, amelyben azt írta, hogy „a Hamász minden katonai tevékenységét célba veszik Gáza egész területén, és ilyen körülmények között nem tudják garantálni [munkatársaik] biztonságát, ezért nyomatékosan felszólítják őket, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést biztonságuk érdekében”.

A levélben az is szerepel, hogy a Hamász szándékosan helyezett katonai műveleteket „újságírók és civilek közelébe”. A palesztin terrorszervezet egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy igazak-e ezek az IDF által felhozott állítások. 

Nyitókép: Ashraf Amra / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 28. 18:59
A zsidó terror jó terror. A zsidó gyilkosokat imádják a nernyik gecik. A nernyik zsidócsicska banda a zsidó terrorra élvez el a vétótlan köpcös gecivel az élen.
szarvas-2
2023. október 28. 11:55
A bosszú népe versus a saria népe.
elbogumilo
2023. október 28. 11:05
Ki nem szarja le őket? Maguktól mentek oda, jó pénzért, és hazudnak, mint a vízfolyás. Viszont vannak, akik ott élnek és nincs hova menniük. Úgy sajnálom szegény újságírókat! Ja, nem.
orion8
2023. október 28. 08:57
Az IDF katonákról már csak a jól bevált karszalag hiányzik, pár gázkamra és teljes lesz a kép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!