Migránsválságról ír, de a magyar kerítést kritizálja a francia lap

2023. október 05. 09:29

A francia Le Monde szerint nem elég hatékony a magyar határvédelem, miközben összefoglalójában sorolja, mit tesznek az európai országok a migránsválság ellen. Orbán Viktor korábban azt mondta, ha nem is tökéletes a kerítés, sokkal jobb a helyzet most, mint 2015-ben, amikor hatalmas tömeg foglalta el a Keleti pályaudvart.

2023. október 05. 09:29

A magyar határkerítés hatékonyságát kritizálja a francia Le Monde – amely közben szinte óránként tesz közzé hírt azzal kapcsolatban, hogyan küzdenek az európai országok a migrációval.

A lap azt írja, a kontinensen egyre több ország szigorít migrációs politikáján – és egyre többen építenek kerítést –, de közben kitér arra is, hogy a nyolc évvel ezelőtt épített déli kerítés Magyarországon mára szitává változott, a balkáni útvonalon keresztül sokan átjutnak rajta. A magyar, egyben uniós határvédelem ára egyébként az elmúlt években meghaladta a 600 milliárd forintot, a költségek szabad szemmel nem látható részét fizette eddig az Európai Unió.

Orbán Viktor több interjúban is beszélt már arról, hogy a határkerítés nem tökéletes, de egészen más a mostani szituáció, mint amikor 2015-ben hatalmas tömeg foglalta el a Keleti pályaudvart.

A határkerítés fontosságáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mit is ér a migráció ellen a határkerítés?

A nyugat-európai országok is az irreguláris migráció megfékezését várják el: a magyar határkerítés ennek az egyik eszköze. A terepen tapasztaltakból született a Migrációkutató Intézet szakértőinek írása!

A migránsok egyébként mára fegyverekkel, késekkel és más életveszélyes eszközökkel, bandákba verődve igyekeznek belépni az EU-ba. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KK75
2023. november 08. 17:51
A világ életrevalóbb részén simán lelövik a próbálkozókat, itt meg a finomkodásban fogunk belehalni, mivel a libe náci Európa árulók még indikálják is az új népvándorlókat.
Reszelő Aladár
2023. október 08. 08:19
Azért az is egy vicc, hogy nekünk kell megint Európát védeni, miközben csak bxszogatást kapunk pénz helyett. Görögország mi a túrót csinál mint Schengen tag frontország? Valaki mutasson már rá, hogy a migrik melyik útvonalon jutnak a déli a határunkra úgy, hogy itt lépnének először az EU területére!
bölcsuhú
2023. október 05. 16:22
A francia baloldal máig jakobinus = hülye!
Ugandai Bubu
2023. október 05. 12:44
Most még nem jönnek sokan, majd 10-30X ennyien fognak jönni. Ez borÍtékolható, tudható. Nem mindegy, hogy éjjelente 500-an próbálkoznak átjutni, vagy 15 ezren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!