Washington Post: Erkölcsi hiba a palesztinok szenvedésének figyelmen kívül hagyása!

2023. október 19. 15:40

Szerintük a gázai népet monumentális humanitárius válság sújtja.

2023. október 19. 15:40

„Biden elnök szerdán a Közel-Keletre utazott, a gázai népet sújtó monumentális humanitárius válság és Izrael támogatása is a céljai között van. A dilemmákkal teli helyzetben Biden megnyugodhat, hogy 

a Gázai övezet helyzetének sürgős kezelése erkölcsileg helyes és az Egyesült Államok stratégiai érdeke is.

Utazásának egyik célja lehet, hogy segítsen Izraelnek is világosan látni erkölcsi és stratégiai érdekeit”kezdte meg a szerkesztőség által jegyezett véleménycikkét a Washington Post.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adataik alapján ugyanis „már most is több palesztint öltek meg, és több palesztin lakhelyét kellett elhagynia, mint a 2008 óta tartó öt izraeli-Hamász konfliktus során”. Az izraeliek kapcsán megjegyzik, hogy ez a „csata” talán soha nem látott kihívás elé állítja az izraeli hadsereg professzionalizmusát, ugyanis a Hamász a polgári területekre fészkelődött be – ez pedig egyértelműen sérti a nemzetközi jogot.

„A Hamász kétségtelenül tudta, hogy brutális támadásai elsöprő katonai választ fognak kiváltani, amely elsősorban a gázai civileket pusztítja el” 

– értékeltek. Leszögezték, „erkölcsi és stratégiai hiba lenne figyelmen kívül hagyni Gáza helyzetét”.

Nyitókép: MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HuCon1
2023. október 20. 09:14
Érdekes, anno a donbaszi oroszok szenvedését leszarták.
pollip
2023. október 19. 20:18
Ciszjordánia nyugodt. Pedig ott is palesztinok élnek.
survivor
2023. október 19. 20:14
Ne jöjjünk most az Irgunnal.. 1848 után 20 evvel megvolt a Kiegyezés. 1956 utan 10 évvel Konszolidáció. Ezeknek 60 év is keves volt..
BaGeNMY
2023. október 19. 20:14
Ki adott otthont a HAMASZ-nak? Én? Én nem.Belgium? Franciák? Németek? Ők nem.Ők Mégis SZOPNAK. Akkor sajnáljuk Őket is. Palesztínok? Hát ..... Akkor kit ne sajnáljunk,? Rohadt Izland. Utáljuk Őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!