„Az iráni rezsim emberellenes, a mártíromságot ünnepli az élet helyett!” – így fakadt ki az ország száműzött trónörököse

2023. december 06. 19:32

Reza Pahlavi a lengyel televíziónak nyilatkozott hazájáról.

2023. december 06. 19:32

Egy X-re felkerült videó szerint a lengyel televíziónak adott interjút Irán trónörököse, Reza Pahlavi, aki a műsorban úgy nyilatkozott: az országot uraló iszlám rezsim 

emberellenes, ideológiájuk inkább a mártíromságot ünnepli, mint az életet”.

„Az iráni emberek viszont az életet szeretnék ünnepelni. Az értékek tekintetében az iráni nép nagyon is összhangban van minden olyan országgal, amely az elvek és az emberi jogok, az egyenlőség, a megkülönböztetés minden formájának megszüntetése mellett áll, legyen szó politikai ideológiáról, szexuális irányultságról vagy vallási meggyőződésről” – nyilatkozta Pahlavi.

Reza Pahlavi, Irán trónörököse Mohammad Reza Pahlavi, Irán utolsó sahjának és feleségének, Farah Dibának legidősebb fia. Az 1979-es iszlám forradalom előtt ő volt a trónörökös és az Iráni Birodalmi Állam utolsó trónörököse. Pahlavi ma a virginiai Great Fallsban él. Pahlavi alapítója és vezetője az önjelölt Iráni Nemzeti Tanácsnak, egy száműzetésben élő ellenzéki csoportnak, részt vesz az iráni demokráciamozgalomban, és az iráni iszlám köztársasági kormányzat egyik kiemelkedő kritikusa.

Nyitókép: Wikipedia

 

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. december 07. 04:07
Málaga21 2023. december 06. 21:25 Az igazság az hogy buzulmániában ez a módi a terror. Szerinted a mostani rezsim másként működik? Akkoriban irán egy majdnem nyugatinak számító világi állam volt, ahol a csajok miniszoknyaban járhattak és a valláskárosult imámok még a fejüket sem csóválhatták rosszallóan ennek láttán. Nézd meg ma mi van. Olyan vallási terror, hogy az számodra elképzelehetetlen. Ezekkel a valláskárosult népekkel csak így lehet bánni, terrorral! Alkalmatlanok bármiféle szabadságjog gyakorlására, mert azonnal a legsötétebb középkorba másznak vissza. Csak kőkemény terrorral lehet megtartani ezeket a valláskárosultakat valamiféle szabadságeszmény mellett, azt is legalább három generációs elnyomás után és utána sem biztos hogy nem nyulnak vissza a barbár gyökereikhez.
Málaga21
2023. december 06. 21:25
Azért ez jobban tenné, ha kussolna. Kiccsaládja kőkemény terroral maradt hatalmon, míg a nép el nem űzte.
letsgobrandon-2
2023. december 06. 21:24
A perzsa sah-ot is a boldog tömegek buktatták meg
Aerion
2023. december 06. 21:10
Monte Carlo A Pahlavi dinasztia pedig puccsista tömeggyilkos zsarnokok családja volt. ----------------------- Ez így van, de mit tud erről egy agymosott átlag nyugati? Ezek hülyébbek mint az egykori Szovjetunió legeldugottabb helyén élő legbutább muzsik. Mert az legalább őszinte volt, és ártatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!