Prága: az ámokfutó házában talált fegyverrel öltek meg egy fiatal apát és egy csecsemőt napokkal a tömegmészárlás előtt

2023. december 22. 19:18

A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a két eset között.

2023. december 22. 19:18

A ballisztikai vizsgálat bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő Klánovicei erdőben egy hete meggyilkolt két embert ugyanazzal a fegyverrel lőtték le, amelyet abban a házban találtak, ahol a prágai belvárosban álló Károly Egyetem bölcsészkarán lövöldöző férfi lakott egy Hostoun nevű faluban – közölte péntek délután a cseh rendőrség az X mikroblogportálon.

A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a két eset között, 

de amíg ez be nem bizonyosodott, rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be a Klánovicei erdőben.

Médiajelentések szerint a klánovicei áldozatok egy harminckét éves férfi és a kéthónapos kislánya.

Tizennégy áldozatot követelt az ámokfutás

Tizennégy ember – közöttük a lövöldöző – halt meg a csütörtöki tragédiában, egy áldozat pedig a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség két napon át kutatott a Klánovicei erdőben a kettős gyilkosság ügyében. Több régióból több száz – közöttük kutyás és lovas – rendőr vett részt a keresésben, de nem bukkantak ott rejtőzködő emberre, aki veszélyes lenne.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója péntek reggel közölte, hogy a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MICHAL CIZEK / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. december 25. 19:25
Rohadt mocskos gazember.
polárüveg
2023. december 22. 23:41
Az ámokfutók nem egész-séges, hanem mindig lelkileg hiányos (egész-telen) emberek, akik a hiányukkal alkalmat teremtenek ezzel egy megszállottságra. Hogy ez a megszállottság ki ne derüljön a nyilvánosság számára, szinte mindig öngyilkosok lesznek a megszállottság alatt ámokfutást elkövetők. Így a megszállottság bizonyíthatósága a nyomozóknak a nullához közelít. A megszállottság okára utal általában az ámokfutás során elhunytak magas száma. A megszállottság egy könnyebb esete volt az Magyarországon a kilencvenes évek elején, amikor a bakternő az előírások szerint az érkező vonat adatait lejegyezte előírás szerint, majd nem engedte le a sorompót, és egy busznyi gyereken átgázolt a vonat. Szerencsétlen azzal védekezett, hogy "nem tudja, hogy fordulhatott elő, valahogy kiesett a fejéből". Pedig az igazat mondta. A lelkileg megbillent vagy eltorzult emberek nyithatnak rést megszállottsághoz, az erőszak legtöbbször verbálisan vagy képileg megjelenik náluk előzetesen.
Globalfake
2023. december 22. 23:20 Szerkesztve
hihetetlen bazmeg, tökéletes célpont volt és basztak lelőni, mekkra egy impotens banda ez a cseh rendőrség meg a nagyarcú kommandósaik, éghet most a pofájuk rendesen... https://mandiner.hu/kulfold/2023/12/sokkolo-videon-ahogy-lovoldozik-a-pragai-amokfuto
tikkadt-szocske
2023. december 22. 19:34 Szerkesztve
"A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a két eset között" Mindeközben a potenciális tettes lazán pallérozta az agyát a Károly- Egyetemen, aztán kinyírta a fél évfolyamot, meg aki még szembe jött. Örülünk, hogy a cseh rendőrség ennyire tisztában volt a logikai kapcsolatokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!