„Putyinnak hamarosan vége, Moszkva nem nyerhet” – bohókás hangulatba került szilveszterre az Independent

2023. december 31. 17:53

Az angol lap vezércikke egyértelmű kiállás Ukrajna mellett.

2023. december 31. 17:53
Christmas Season In Toronto

Az Independent vezércikke egyértelmű kiállás Ukrajna mellett, külön megemlítve azon nyugati titkosszolgálati jelentéseket, amelyek szerint Vlagyimir Putyinnak – a mostani áldozatokat nézve – már nem sok ideje van hátra a hatalomban. Ezért, véli a cikkíró, Ukrajna szövetségesei egy pillanatra sem csüggedhetnek, mert mindez jól mutatja: minél jobban elhúzódik a háború, annál véglegesebbnek tekinthetők az orosz területhódítások.

A világ figyelme azonban most inkább Gázára irányul, ezért Ukrajna finanszírozása mintha elfelejtődött volna. Pedig nagy szükség lenne a további támogatásra, amelynek ügye megfeneklett az USA Kongresszusban, nem kis részben a republikánusok „felelőtlensége” miatt. 

„Európában Orbán Viktor űz hasonló játékot, mint a tengerentúli ellenzék” 

– írja a lap.

Közben az orosz elnök fokozta a támadások intenzitását nem függetlenül a márciusban esedékes orosz választásoktól, „aminek kimenetelét nyilván meghamisítják. Amit pedig az orosz propagandagépezet állít a amit az orosz propaganda terjeszt a háború állásáról, annak nem sok köze van a valósághoz.” A brit hírszerzés közben úgy saccolja, a Kremlnek 2024 végére félmillió halott, illetve sebesült katonával kell számolnia. Annak idején, a szovjet érában Afganisztánban hetvenezer volt ez a szám.

A cikkben szó esik arról is, hogy a segítségnyújtás mindezek ellenére működni fog az unió és az USA részéről is. A londoni King’s College egykori tanára szerint a magyar vétó nemsokára nem lesz már napirenden, vagy megkerülhetővé válik, így Kijev mindenképpen megkapja a neki ígért ötvenmilliárd eurót. Annál is inkább, mert 2023-ban kiderült, Ukrajna állja a sarat a hosszú távú háborúban, ám a nyugati szövetségeseinek segíteni kell a további kitartásban. 

Mert azt „semmiképpen nem szabad megengedni, hogy Moszkva nyerjen”.

Ukrán témájú karácsonyi árucikkeket árulnak, a bevételt Ukrajna támogatására fordítják az Oroszország elleni háborúban, a torontói karácsonyi vásáron a kanadai Ontario államban, Torontóban 2023. november 25-én. (Fotó: Creative Touch Imaging Ltd./NurPhoto)
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 03. 20:06
Civilizált helyeken ez evidens. Ezen csak a mandiner.ru csodálkozik…😢
stefan74
2024. január 02. 18:58
Na megint felszívják magukat a pupákok, ez ennek az előjele. Megint összetrombitálnak 100 ezer ágyútölteléket. És bazdmeg nem tudnak lejönni a szerről, hanem minden nap tólják!
nzoltan-818
2024. január 01. 10:26 Szerkesztve
Az egész közép és újkori történelem mind az oroszok térdre-kényszerítéséről szolt. Különös kitüntette helyen a franciák, az angolok és a németek ügyködtek és megszállottan ügyködnek ma is. Mind keletre szerettek volna terjeszkedni, de ezt az oroszok és a Habsburg monarchia meggátolta. Az utóbbit szétverték ellenségeskedő kis államocskákra, mára maradtak az oroszok útakadálynak. Napjaikban már leginkább csak az angolok akarnák minden fondorlattal, amerikai segédlettel legyőzetni az oroszokat, de úgy tűnik, az amcsik meg szép lassan kezdik magukat visszafogni, mert számukra vannak fontosabb érdekek és térségek. Lassan kiderül, hogy a kulcsfontosságú Krím és a közel-kelet, végérvényesen elveszni látszik az egyre fogatlanabb oroszlánnak, de még álmodoznak a hajdanvolt dicsőségről. Érzik, hogy ha most kiszorulnak ebből a térségből is, még a regionális nagyhatalmi státuszuknak is búcsút kell mondaniuk és nem marad más számukra mint kérni a tagfelvételt az USA 51. államaként.
herceg-3
2024. január 01. 09:25
:D :D :D Na, ez a hülye cikk feldobta az újév első napját nálam! :D :D Ezek a hülye angolok szarásnál nem seggük alá, hanem a fejükre teszik a bilit! :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!