„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek (VIDEÓ)

2023. szeptember 19. 20:49

„Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

2023. szeptember 19. 20:49
null

Az amerikai elnök felszólította a világ vezetőit, hogy lépjenek fel az „orosz agresszióval” szemben, és „ne inogjanak meg”

továbbra is támogassák Ukrajnát.

 Joe Biden az ENSZ New York-i Közgyűlésén tartott beszédében azt mondta, ha a világközösség tétlenül nézi Oroszország invázióját, akkor egyetlen nemzet szuverenitása sem lesz biztonságban – idézte az Euronews.

„Oroszország azt hiszi, hogy a világ belefárad, és hagyja, hogy következmények nélkül, brutálisan bánjon Ukrajnával. De én azt kérdezem: ha feladja az Egyesült Államok azt az alapelvét, hogy rávegye a békére az agresszort, akkor ebben testületben bármelyik tagállam is biztos lenne abban, hogy védve van? 

Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége. 

Tisztelettel úgy vélem, hogy a válasz nem” – fogalmazott az Egyesült Államok elnöke.

Egy sor kihívás áll az emberiség előtt

Azonban nem az ukrajnai háború az egyetlen válság a világon. Az ENSZ főtitkára egy sor más, az emberiség előtt álló komoly kihívásra hívta fel a figyelmet.

„A világunk kezd kibillenni a medréből. A geopolitikai feszültségek fokozódnak. Egyre nagyobbak a globális kihívások. És úgy tűnik, képtelenek vagyunk összefogni, hogy közösen válaszoljunk. Számos egzisztenciális fenyegetéssel kell szembenéznünk, az éghajlati válságtól kezdve a bomlasztó technológiákig, és mindezt egy kaotikus átmenet idején tesszük” – hangoztatta António Guterres.

Az ENSZ 78. közgyűléséről készült összefoglalót alább tekinthetik meg:

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó. FILES-UKRAINE-US-RUSSIA-CONFLICT-WAR-DIPLOMACY

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2023. szeptember 28. 22:27
Mi lesz a te részeddel?
julius68-2
2023. szeptember 20. 22:34
„Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” Szerbiát ti bombáztátok szarrá, hogy kiszakítsátok belőle Koszovót, mert nektek ugye szabad, de másnak nem. Bármely nemzet függetlenségét ti szarjártok le, az éppen érdekeitek szerint.
Advocate
2023. szeptember 20. 09:48
Bidden bátyónak inkább otthon kellene most sepregetnie.....
Jospehe998
2023. szeptember 20. 06:15
Amit mondani akart lefordítva: Küldjétek tovább a pénzt meg a fegyvereket mint mi! Ez nem kérés volt! Mi ott akkor is amerikai demokráciát csinálunk ha az utolsó ukránig is kell harcolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!