Kínai külügyminiszter: hamarosan nem kell majd vízum a Kínába utazó magyaroknak

2024. március 07. 08:29

Nyugati nyitás – március közepétől hat európai ország állampolgárai használhatják majd ki a Kínába történő, vízummentes beutazás lehetőségét.

2024. március 07. 08:29
Chinese Foreign Minister's Press Conference At National People's Congress

Nyitókép: Kevin Frayer/Getty Images

***

Vang Ji, Kína külügyminisztere bejelentette, hogy március 14-től Peking „kísérleti jelleggel” Magyarország állampolgárainak is vízummentes beutazást fog biztosítani – írta meg az Infostart.

A vízummentességet Kína hat európai ország állampolgárainak fogja biztosítani március közepétől. Hazán mellett Svájc, Írország, Ausztria, Belgium és Luxemburg szerepel azon országok listáján, amik részesülnek a beutazási kedvezményben.

A hírt Vang Ji kínai külügyminiszter a 14. Országos Népi Gyűlés részeként tartott sajtótájékoztatóján jelentette be. Emellett a külügyi tárca vezetője arról is beszélt, hogy reméli, a jövőben több ország is könnyítéseket vezet majd be a kínai állampolgárok számára is, a vízumügyek terén.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:04
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
piramis-2
2024. március 07. 12:47
Ja, ja, ja... Láttunk már ilyet! Az Orban-Nastase megállapodás lehetővé teszi, hogy 23 millió román munkavállaló érkezzen Magyarországra." Kovács László, az MSZP elnöke 2001. decemberében
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 07. 12:42 Szerkesztve
"nempolitizalok-0 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 07. 12:38 Ja, 23 millió kínai. A kínai ide csak kis kínai céghez megy vendégmunkásnak, jellemzően családtagok. Te sem képzeled komolyan, hogy kínai papirokkal, magyar nyelvtudás hiányában akárhová felveszik. Legfeljebb kínai üzletben alacsony fizuért, azért pedig nem fog ide jönni. Autógyár sem játszik, szükség van a magyar nyelvtudásra. Szolgáltatóipar pláne." Már épül Debrecenben a CATL-akkugyár és a Repülőtér közötti területen az a munkásszállás-komplexum, ahol kb. 5000 kínai vendégmunkás elszállásolására lesz lehetőség.
Kovács Ubul
2024. március 07. 12:16
És rendőröket is biztosítanak Magyarországnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!