Megszűnik a PANKKK?

2010. június 29. 16:55

A Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért irodája határozatlan ideig leáll július 1-től. A 2005 óta működő támogatási program az elmúlt években mintegy kétszáz album, több mint ötven tehetségkutató rendezvény és több ezer vidéki klubkoncert létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást.

2010. június 29. 16:55

„Idei elsőlemezes, tehetségkutató és vidéki klubkoncert pályázataink a kormányváltáshoz kapcsolódó minisztériumi átszervezések miatt az eredetileg tervezett időpontban nem jelenhettek meg, emellett a szakmai érdek képviseleti funkciót ellátó PANKKK programiroda jövője is kérdéses, mert nem áll rendelkezésre a tevékenységéhez szükséges anyagi háttér, ezért működése július 1-től határozatlan ideig szünetel” - indokolta a döntést Berta András programigazgató.

A kényszerű leállás miatt számos projekt marad el, a pályázatok csúszása pedig megpecsételheti az őszi-téli klubszezon sorsát is: havonta mintegy 150 vidéki rendezvény támogatása vált kérdésessé. A PANKKK munkatársai remélik, hogy legkésőbb ősszel újraindulhatnak. A 2005 óta működő támogatási program az elmúlt években mintegy kétszáz album, több mint ötven tehetségkutató rendezvény és több ezer vidéki klubkoncert létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást. A támogatási keretösszeg tavaly 120 millió forint volt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!