A balkánra terjed az al-Dzsazíra

2010. szeptember 21. 11:16

Januártól Szarajevóból is sugároz adást a katari székhelyű pánarab hírtelevízió, az al-Dzsazíra. Boszniai napilapokban nyilvános hirdetésekben kerestek igazgatót az új balkáni csatorna szerkesztőségének élére.

2010. szeptember 21. 11:16

A Tanjug szerb hírügynökség bejelentette: az arab CNN-ként is emlegetett al-Dzsazíra 1,2 millió euróért megvette a szarajevói NTV 99 csatornát. Az év végéig további tízmillió euró befektetésével új regionális adó beindítását tervezi Balkán néven a csatorna. Az új tévé körülbelül negyven újságírót alkalmazna a balkáni országokból, Boszniából, Szerbiából és Horvátországból - adta hírül a Dnevni Avaz című boszniai lap.

Borka Rudić, a boszniai újságíró egyesület főtitkára szerint mindenképpen hatással lesz a balkáni média jelenlegi arculatára az arab csatorna. Gyakran a katari adón láthatóak elsőként az al-Kaida nemzetközi terroristahálózatnak és vezetőjének, Oszama bin Ladennek a közleményei. A csatorna balkáni terjeszkedésének híre hallatán így rögtön meg is indult a vita arról, hogy mennyire maradhat független az új adó a politikai hatásoktól.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darkman29
2010. szeptember 21. 22:36
Az Al Jazeera tényleg nagyon jó lett, főleg mióta átigazolt néhány CNN-es nagyágyú. Riz Khan például. Dokumentumsorozataik, a witness és a people & power egészen különlegesek. Észak koreáról: http://www.youtube.com/watch?v=8VzDqbMUlrU Iránról: http://www.youtube.com/watch?v=LSITy_taD3E
RedMax
2010. szeptember 21. 22:09
Szerintem az Al Jazeera a legjobb nemzetközi hírcsatorna! És nem, nem csadorba tolják a női bemondók rajta! http://english.aljazeera.net/
magnamater
2010. szeptember 21. 21:54
Vajon burkában lesznek a bemondónők?
Karcsi75
2010. szeptember 21. 11:50
Aztán az expanzió eléri Berlint! :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!