Ellopják a robotok az emberek munkahelyeit?

2017. szeptember 21. 12:05

Miért nem dolgozunk heti 14 órát? A rövid válasz az, hogy többet akarunk.

2017. szeptember 21. 12:05
David R. Henderson

„Miért nem dolgozunk heti 14 órát? A rövid válasz az, hogy többet akarunk. Szerezni vágyó emberek vagyunk. Gondoljunk az autókra. Az a néhány család, amelynek autója volt Keynes korában, általában egy autóval rendelkezett csupán. Még harminc évvel később is, az én fiatalkoromban, édesapámnak egy öreg Fordja volt. És nem voltunk szegények: apám jövedelme talán épphogy a kanadai mediánjövedelem alatt volt. Most sok családnak két vagy három autója van. Meg tudnánk lenni tévé és okostelefon nélkül, de nem akarunk. Megelégedhetnénk azzal amivel a legtöbb brit és amerikai beérte Keynes idejében, hogy sosem utazunk otthonról kétszáz mérföldnél messzebbre. De hallottunk olyan helyekről mint Las Vegas, Disneyland és Florida – és oda akarunk menni. Szintén, az antibiotikumok és más életmentő gyógyszerek borzasztóan hasznosak – de pénzbe kerül a megszerzésük. Az igazság az, hogy többet akarunk és mindig többre vágyunk majd.”

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. október 02. 22:35
A turot.. Azert mert heti 14 ora melo egyreszt nincs, mert jobb helyre ugy fel se vesznek, masreszt meg nem eleg a letfenntartasra se amit adnak erte.
stevekrax
2017. október 02. 22:31
Természetes, hogy többet akarunk, ezért vagyunk emberek. A robotok nem lopnak, hanem a fejlődés következő lépcsői, a társadalomnak pedig ki kell találnia, mire van szüksége ahhoz, hogy az előálló extra jövedelmet és a szabaddá váló munkaerőt a saját javára fordítsa.
aleb19
2017. október 02. 22:31
a jelenlegi automatizalasi szintnel is kb 10% kepes iparcikekkel es elelmiszerrel ellatni a maradek 90%-t... ugyhogy a gepek mar mostanra elvettek a munka nagyreszet... ez a mostani robotos baromsag csak mediahiszti, fakenews, gumicsont, hogy az igazi problemakrol elterelje a figyelmet
SilentBob
2017. október 02. 22:30
De még mennyire hogy Magyarországról beszél. Előbb vesz autót az istenadta, mint alsónadrágot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!