A magyar válogatott ebben már jobb, mint a világbajnok – miénk a második leghosszabb veretlenségi sorozat a világon!

2023. november 17. 15:06

Az éj leple alatt Argentína kikapott a vb-selejtezőjén, így elsuhantunk a regnáló világbajnok mellett, és már csak Kolumbia van előttünk.

2023. november 17. 15:06
null

Több mint egy éve, 2022. szeptember 26-a óta veretlen a magyar labdarúgó válogatott. A nemzeti együttes épp azóta nem talált legyőzőre, amióta Szoboszlai Dominik lett a válogatott csapatkapitánya. Természetesen az még nem garancia a sikerekre, hogy az ő karján feszül a karszalag, de Szófiában például sokat segített a beívelése a 97. percben. A Liverpool középpályása rendszeresen és sportszerűen kiemeli, hogy a hosszú veretlenségi sorozat az egész csapat érdeme, amiben tökéletesen igaza van. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Tavaly szeptember óta tizenegy mérkőzést játszott a magyar csapat, ellenfeleink sorrendben Luxemburg, Görögország, Észtország, Bulgária, Montenegró, Litvánia, Szerbia, Csehország, Szerbia, Litvánia és Bulgária legjobbjai voltak. Az említett mérkőzésekből négy felkészülési meccs volt, a másik hét találkozó viszont Európa-bajnoki selejtező. Viszonyításképpen, az Aranycsapat 1950. június 4-től egészen a berni vb-döntőig, 1954. július 4-ig összesen 31 mérkőzésen maradt veretlen. 

A nemzeti csapat mostani eredménye szép, sőt, mi több, párját ritkítja az egész világon. Ilyen hosszú veretlen szériája jelenleg ugyanis már csak Kolumbiának van.

A dél-amerikai ország válogatottja magyar idő szerint éjszaka verte meg Brazília aranylábú fiait vb-selejtezőn, ezzel 16 meccsesre nyújtotta a 2022. februárja óta tartó sorozatát. Szoboszlai liverpooli csapattársai, a brazil Alisson és a kolumbiai Luis Diaz egymásra is találtak a meccsen.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A brazilokhoz hasonlóan, éjszaka a regnáló világbajnok, Argentína az Uruguay elleni vb-selejtezőn szintén kikapott, így vetve véget a katari világbajnokság csoportkörének első fordulója óta tartó veretlenségének. 

A vonatkozó veretlenségi rangsorban tehát a magyar válogatott elsuhant a világbajnok mellett

és csak Kolumbia előzi meg a világon! 

Ami biztos, Európában JELENLEg a miénk a leghosszabb veretlenségi sorozat.

De vannak ennél hosszabb szériák is, például a braziloké (1993-1996, 35 mérkőzés), az argentinoké (2019-2022, 36 meccs) vagy a világcsúcstartó olaszoké (2018-2022, 37 mérkőzés). Utóbbi sorozatnak mi is részesei voltunk, hisz válogatottunk legutóbbi vereségét a Nemzetek Ligája utolsó csoportmérkőzésén éppen az Azzurritól szenvedte el.

Az elmúlt 11 mérkőzésen 6 győzelem mellett 5 döntetlen a mérlegünk, és a gólarányunk sem rossz, hiszen 19 találatot szereztünk és csak 10-et kaptunk. Ha vasárnap Montenegró ellen sem szenvedünk vereséget, 1976 után ismét veretlen évet zárhatunk! 

Kapcsolódó cikkek

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Garullus
2023. november 17. 16:52
1955 lesz az 1976! '76-ban ugyanis úgy jön össze a veretlenség, hogy a Mexikó elleni vesztes meccsünket mi nem, csak az ellenfél ismerte el hivatalos mérkőzésnek. 1955-ig kell visszamenni, hogy csont nélküli veretlenséget találjunk.
Átoperált Kiscsoportos
2023. november 17. 16:19
Ezzel a hatalmas győzelemmel felérő bolgár öngólos döntetlennel beírtuk magunkat a labdarúgás aranykönyvének platina lapjaira ... azt onnan kitörölni már soha nem lehet, az is emléket állít annak az orbán családnak aminek mindenünket köszönhetjük. Ha gólt rúgunk éljen az orbán család, ha kapunk, akkor "Szemét Brüsszel, elhibázott szankciók!"
states-2
2023. november 17. 15:33
A stadionozó, Orbán-fóbiás, sport és magyargyűlölő komcsiknak jól elcseszték a tegnap estéjét. A 76. percben már pezsgőt bontottak, amikor az a torkukon akadt. Hehe.
states-2
2023. november 17. 15:30
A stadionozó, Orbán-fóbiás, sport és magyargyűlölő komcsiknak jól elcseszték a tegnap estéjét. A 76. percben már pezsgő bontottak, amikor az a torkukon akadt. Hehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!