„Nem magyarázkodni szeretnék, egyszerűen csak bocsánatot kérni a bunkó megnyilvánulásért” – reagáltak a Liverpool szurkolóit kiakasztó magyar tévéstáb tagjai, akik ellen vizsálat indul

2024. február 27. 17:26

A drukkerek úgy vélik, a Match4 csapata tiszteletlenül viselkedett a csapattal és a szurkolókkal szemben. Ön mit gondol a felvételről? Szavazzon!

2024. február 27. 17:26
Szoboszlai Dominik, a győztes Liverpool FC labdarúgója a Carabao Cup 2023/2024-es kiírásának döntőjét követően a trófeával ünnapal

Kőkeményen beleszállt a Szoboszlai Dominikkal interjút készítő Match4 stábjába az egyik legnagyobb magyar Liverpool-szurkolói oldal, miután a magyar csatorna műsorvezetője, Monoki Lehel közösségi oldalán közzétett egy videót, amely az angol Ligakupa döntőjét követően készült. 

A felvételen az látszik, ahogy a győztes Liverpool játékosai a szurkolókkal ünnepelve éneklik a klub „himnuszát”, a „You'll Never Walk Alone”-t, Monoki műsorvezetőtársa, 

az egykori válogatott védő, Sebők Vilmos pedig eközben azt imitálja, hogy ő vezényli az ünneplő tömeget, és hallani lehet, hogy egy stábtag – nem látszik a képen, ki az – hangosan nevet. 

A videót itt lehet megtekinteni: 

A stáb nagyjából másfél hétre utazott ki Liverpoolba, ahol több érdekes videót is forgattak. Bemutatták a Liverpool legendás stadionját, az Anfieldet, a klub ajándékboltját, és természetesen interjút készítettek Szoboszlaival, majd a kupadöntőt követően Jürgen Klopp-pal is beszélhettek

Úgy tűnik azonban ez a viccesnek szánt felvétel nagyon kiverte a biztosítékot a szurkolók körében.

(FRISSÍTÉS: Az érintettek egyike és a televízió vezetése azóta nyilvánosan bocsánatot kért, és a csatornánál vizsgálat indul. Részletek a cikk végén!)

 A PoolBarátok közösségi oldalának szerkesztője így írt a történtekkel kapcsolatban a Facebookon:

„Dominikon felkapaszkodva médiaszemélyiségek kimennek Liverpoolba és Londonba tartalmat előállítani. Legendákkal pózolnak, közben interjúztatnak. Ez eddig rendben is van. Aztán az egyik percben ájtatos szavakkal beszélnek a hangulatról, a közegről, a másikban bohóckodnak, produkálják magukat. Például akkor is, 

amikor több tízezer ember megél valami bensőséges, transzcendens élményt. Több tízezer ember edzőjével, csapatával – lehet, hogy utoljára – együtt énekel a Wembleyben, közben a médiaszemélyiségek végigröhögik, végigmajomkodják.

 Egy valami lebeg a szemük előtt, a tartalomelőállítás, meg hogy produkálják magukat. Ja, mostanában jutottam oda, hogy a MATCH4 helyszíni tudósítóinak tartalmait csekkoljam. 

Ennél kínosabb, kellemetlenebb dolgot, én még nem láttam, miközben szól a YNWA. De úgy látszik, ha már Domi a nagyvilágban pozitív hírünket vitte, azonnal megjelenik ugyanott az ellenpólus is. Szégyenkategória.”

A kommentek között a magyar Liverpool-drukkerek nem kímélik sem az egykori válogatott játékost, sem a műsorvezetőt. A hozzászólások közül sok van, ami nyomdafestéket sem tűr, ezért csak az oldal szerkesztőinek kommentjét idézzük, amelyben megjegyzik, hogy „egy ilyen eseményen mégiscsak olyanoknak kéne részt venniük, akikben van az esemény, a közeg, a főszereplők iránt egy minimálisan tanúsított tisztelet”

A PoolBarátok bejegyzése pedig itt olvasható:

Az Official Liverpool Supporters Club Hungary, azaz a Liverpool FC hivatalos szurkolói egyesületének magyar szervezete pedig ezt írta a közösségi oldalon: „Mivel ez egy nemzetközi oldal, ezért a videót nem tesszük közzé, mert valószínűleg minden magyar szurkolótársunk tudja már miről van szó és nem akarjuk, hogy külföldi látogatóink félreértsék és lejárassuk az országunkat és a szurkolói közösségünket pár vállalhatlan, angol foci közelében lévő honfitársunk miatt. 

Az LFC magyarországi hivatalos egyesületének nevében szeretnék kifejezni mélységes megdöbbenésünket Vilmos Sebok és Monoki Lehel minősíthetetlen kupadöntő utáni viselkedése miatt.

 Ezzel lejáratták az országunkat, ártottak a magyar labdarúgásnak és annak szurkolói közösségének, de legfőképp munkaadójuk megítélésének. Arena4 várjuk hivatalos állásfoglalásukat és bocsánatkérésüket. OLSCH elnökség”

Ön szerint is tiszteletlenség volt mindez? Szavazzon és/vagy mondja el véleményét a kommentszekcióban! 

Ön szerint ez tiszteletlenség volt a Liverpool csapatával és szurkolóival szemben


Az érintettek egyike azóta bocsánatot kért. Monoki Lehet műsorvezető az elábbi bejegyzést tette közzé a Facebookon:

„Tisztelt Pool-szurkolók, kedves futball-barátok, A Ligakupa-döntő utáni történések kapcsán szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket megbántottunk.

 Nem magyarázkodni szeretnék, egyszerűen csak bocsánatot kérni a bunkó megnyilvánulásért.

 Hibáztunk, és egy pillanatra elfelejtettük a Shankly-féle mondást: >>Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.<< Köszönöm, hogy elolvastátok, barátsággal: Monoki Lehel”

A műsort gyártó Network 4 Media Group pedig az alábbi közleményt adta ki:

Időközben a televízió oldalán közzétették Sebők Vilmos közleményét is, melyben a labdarúgó elnézést kér a Liverpool szurkolóitól. Az egykori válogatott hátvéd rövid írásában úgy fogalmaz, „Kedves Liverpool-szurkolók és futballbarátok! 

Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket a mérkőzés utáni reakcióm megbántott. Utólag belátom, nem volt szerencsés, de az extázis, ami akkor, ott, a pályán zajlott, engem is elragadott. 

Az Angliában végzett munkánk kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, ezt köszönjük, szeretnénk, ha ez maradna meg mindenkiben, és nem ez a szerencsétlen eset.Az biztos, hogy mi a jövőben is azért dolgozunk, hogy szeretett sportágunkat, a futballt, közelebb hozzuk a szurkolókhoz. Baráti üdvözlettel, Sebők Vilmos”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Instagram

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. február 28. 12:13 Szerkesztve
Ez a Sebők olyan élősködő magatartású...:-( Mennyivel könnyebb rombolni, mint építeni!
Lpazo
2024. február 28. 07:54
Kíváncsi vagyok, hogy ha a fradi éneke közben ugyanezt csinálja egy német, francia, vagy angol stáb tök ismeretlen figurája, akkor az hogyan érintené az ünneplő szurkolókat! Sebőköt meg el kell távolítani az ilyen helyekről és olyasvalakit kell tenni a helyébe, aki több tiszteletet tud tanúsítani ilyen pillanatokban. Vannak páran, nincs miért ragaszkodni egy ilyen figurához!
2024. február 27. 23:39 Szerkesztve
Ezen így megsértődni... Oké, mint humor nem sokkal múlja felül sas józsefet, de úgy sem láttam benne semmi sértőt, hogy direkt kerestem, másrészt én is drukkolok a Liverpoolnak. Aki ezen kiakad, gondolkodjon el egy kicsit, hogy 1-10 skálán mennyire nevetséges ilyen pátoszt dagasztani a foci köré. Eddig azt hittem, a focidrukkerek nem ilyen kis olvadozó hópihék.
you-brought-2-too-many
2024. február 27. 22:20
Semmi extra dolog nem történt, ennyi belefér. Gúnyról, csúfolódásról szó sincs. Ezt az lmbtq szagú túlérzékenykedést pedig meg nem kéne a foci pályára is bevinni, egyrészt ez egy ffias sport, másrészt van belőle bőven elég a stadionon kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!